Читај ми!

Знамо да побеђујемо

Све је спремно за велику борбу. Жреб је одредио прве противнике. Екипа до меча мора бити максимално психички припремљена. Чеси ће играти пред својим навијачима, а то је њихва предност. Селектор Србије Богдан Обрадовић изјавио је да његов тим има психолошку предност у односу на Чешку, уочи предстојећих мечева. “Знамо да побеђујемо”, рекао је он.

Први меч, четвртфинала Светске групе сутра у 15.00, одиграће Томаш Бердих и Виктор Троицки, а после њих требало би да играју Радек Штјепанек и Јанко Типсаревић. "Ови момци знају како треба да се освоје Дејвис куп мечеви. Они знају да донесу нашем тиму велике победе. То је наша највећа предност", рекао је Обрадовић.

Он је додао да није важно ко ће играти први меч, већ да су пет дана одлично тренирали и да су се адаптирали на подлогу. "Поред публике и сјајних чешких играча, које ценимо, мислим да мој тим има психолошку предност. Имамо победничку енергију, јер смо већ освајали Дејвис куп. Чешки тим покушава из године у годину да направи резултат, а не успева у томе. Сигурно да има нешто што му недостаје", рекао је Обрадовић.

Тенисер Србије Виктор Троицки оценио је да је меч са Бердихом "отворен".
"Играћемо на шљаци после много времена. Надам се да ћу играти добро и да ћу донети бод својој земљи. Мислим да је Бердих у предности, јер игра пред домаћом публиком. Једном сам га победио и знам да треба да играм свој најбољи тенис да бих то поновио", рекао је Троицки.

Тренутно осми играч света Јанко Типсаевић истакао је да у наредним дуелима са Чешком "свако сваког може да победи".

"У свом случају очекујем тежак и неизвестан меч са Радеком Штјепанеком. Мислим да нама више одговара шљака. Терен није најбољи, али снаћи ћемо се некако. Добро се осећам и бићу спреман за следећи меч", рекао је Типсаревић.

Један од најбољих дубл играча света, који је први пут у Дејвис купу играо 1995. године, Ненад Зимоњић нагласио је да са ће и у наредном мечу са великим задовољством представљати своју земљу и давати све од себе.

"Дејвис куп је непредвидљив. Велики је притисак и на њиховим и на нашим играчима. Било би сјајно када бисмо први дан завршили са 1:1, а не бих имао ништа против да буде 2:0 за нас", рекао је Зимоњић.

Мечеви у Прагу почињу сутра у 15.00, у суботу, када је на програму дубл, у 15.00 и у недељу у 13.00.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи