Читај ми!

Андухар намучио Новака

Након експресно добијеног првог сета против упорног Шпанца Пабла Андухара, светски број један је морао да се помучи да дође победе. Новак ће у четвртфиналу у Индијан Велсу играти против још једног Шпанца, Николаса Алмагра.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале турнира мастерс серије у Индијан Велсу пошто је вечерас у осмини финала савладао Шпанца Пабла Андухара са 2:1 у сетовима - 6:0, 6:7 (5:7), 6:2.

Ђоковић је против 45. тенисера са АТП листе забележио другу победу у исто толико међусобних дуела, а одиграо је необичан меч. Након експресно добијеног првог сета "са нулом", у наставку је морао да се помучи док није срушио отпор ривала, који је заиграо непрепознатљиво у односу на претходни део борбе.

Светски број један у другом сету је направио велики број неизнуђених грешака, није га служио ни сервис, док је Шпанац просто експлодирао и играо неупоредиво боље него у првом сету, када га је Ђоковић једноставно "испрашио". Након игре поен за поен, без иједног брејка, Шпанац је био сигурнији и прецизнији у тај брејку, па је заслужено изједначио на 1:1 у сетовима.

Трећи сет поново је донео велику борбу, иако је Србин повео са 1:0 на противнички сервис. Дуго је Ђоковић хватао прави ритам и намештао "оружје", а иницијативу је крунисао у седмом гему, када је поново брејком стигао до предности од 5:2.

Упорни Андухар више није имао снаге за даљи отпор, па је српски тенисер рутински завршио борбу после пуна два сата и 15 минута игре, искористивши прву меч лопту.

Ђоковић у четвртфиналу игра против још једног Шпанца, 12. тенисера света Николаса Алмагра, који је неочекивано лако савладао Чеха Томаша Бердиха резултатом 6:4, 6:0.

Оба досадашња међусобна меча припала су Ђоковићу, 2008. у Риму и прошле године на Аустралијан Опену.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи