Читај ми!

Жао ми је што нисам искористила шансе

Српској тенисерки Ани Ивановић је жао што није искористила прилике у мечу с Петром Квитовом. Меч је потрошила да пронађе ритам.

"Меч је био јако тежак. Нисам успевала да пронађем ритам у почетку. Она је тежак противник, стварно морате добро да ударата лоптицу, у супротном ће она вероватно доминирати и користити своје прилике", рекла је Ана новинарима у Мелбурну после пораза од друге тенисерке света са 6:2 и 7:6.

"То ми је стварно фалило у првом сету, а делимично и у другом, у коме сам много боље сервирала... Онда сам се снажно борила у покушају да се вратим и ударала сам лопту много боље. Стварно је штета што нисам користила своје прилике. Али, она је јако добро сервирала и добро игра, а тешко је да јој се прочита сервис пошто је леворука. Трудила сам се, али нисам имала ритма", објаснила је Ана.

Ана Ивановић, која је била 22. носилац у Мелбурну, рекла је да Квитова не дозвољава дугачке поене и да против ње мора да се уђе у ритам, али и да форсирање тога може да одведе у грешке.

"Морате баш да се трудите да замахнете лоптицу и уђете у ритам, а то изазива много грешака. То се мени данас десило. Она није тип играчице која вам дозвољава да се вратите у ритам. Осећала сам да сам крајем другог сета лепо ударала лопту и тај осећај је јако добар. Штета што је то било баш касно", рекла је Ивановићева.

Извештаче је занимало колико је Српкиња задовољна својим сервисом сада, пошто је радила на његовом поправљању.

"Добро сам сервирала, зато је толико фрустрирајуће ово данас... Осећала сам да нисам добро ударала и мало сам погрешно ценила лопту. Али, било је много тога позитивног ове недеље. Знате, то је нешто што ме мотивише да останем у врху и радим још вредније. Дефинитивно сам се поправила у односу на прошлу годину", рекла је Ивановићева.

"Много тога сам поправила и осећам да сам добила у паузи сезоне. Знате, овај турнир је био добар, добар. Играла сам заиста добро и доказала сам себи да могу да играм на том нивоу и да се такмичим против најбољих... То ме мотивише да наставим да радим, а има још много тога да се уради, али уживам што се поново такмичим на овом нивоу. Само желим да ми година буде добра", казала је некада прва тенисерка света.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи