Крај за Јелену

Јелена Јанковић је завршила учешће на Аусталијен опену. У четвртом колу боља од српске тенисерке била је прва играчица света Каролина Возњацки, која је победила резултатом 2:0, по сетовима 6:0, 7:5.

Јелена Јанковић се опростила од овогодишњег Аустралијен опена. У четвртом колу српска тенисерка је поражена од прве играчице света Каролине Возњацки резултатом 2:0, по сетовима 6:0, 7:5.

Српска тенисерка је овај меч одиграла онако како само она зна. Показивала је игру од сјаја до очаја, али на крају је, ипак, погнуте главе напустила терен Род Лејвер арене.

Муке за српску тенисерку кренуле су од првог гема, који је јако дуго трајао. Могла је Јелена брзо да га заврши, али је пустила данској тенисерки да се опорави, и да после дуге борбе меч отвори брејком.

Већ од тог тренутка кола су кренула низбрдо за Јанковићеву. Каролина је гемове на свој сервис добијала без већих проблема, док је српска тенисерка играла маратонске поене на свој сервис, које је на крају губила. После 34 минута прва тенисерка света добила је први сет резултатом 6:0.

Јелена је најавила бољу игру у наставку, освојивши први гем на мечу на свој сервис. Онда следи нови катастрофални пад игре, где српска тенисерка губи наредна четири везана гема и долази на руб тоталне катастрофе.

Када се чинило да ће и други сет бити лак посао за Каролину, Јелена се буди. Српска тенисерка осваја два везана гема, смањује на 4:3, а на противницин сервис  пропушта неколико прилика да изједначи резултат.

То је била последња прилика да Јанковићева преокрене ситуацију у своју корист. До краја сета виђена је жестока борба, али Каролина је била концентрисанија, мање је грешила и решавала гемове у своју корист.

Ако је за утеху, Јелена је у другом сету показала да може равноправно да игра са најбољом тенисерком света, али су је очајна игра у првом делу игре и касно буђење коштали српску тенисерку победе.

Други сет је после више од сат времена борбе завршен резултатом 7:5, тако да је Каролина остала у трци за освајање првог гренд слема у каријери.

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи