Читај ми!

Ноле, уметност игре

Поново игра мачке и миша. Новак Ђоковић фантастичном игром савладао Француза Николаса Махута са 3:0 и пласирао се у осмину финала Отвореног првенства Аустралије. Демонстрација силе нашег тенисера, за само 74 минута игре савладан је противник. У осмини финала Новак се састаје са бољим из дуела између Милоша Раонића и Лејтона Хјуита.

Новак игра маестрално. Размонтирао је Француза. Уметност тениса на делу, бриљирао је наш тенисер током целог меча, не дозволивши противнику ни да покуша да се супротстави. Додатна отежавајућа околност за Махута била је повреда колена противника, ипак, није предао меч, остао је на часу до краја.

Наш тенисер је на терен изашао у жељи да се на њему задржи што краће, то му је и пошло за руком. Фуриозан старт, три брејка и добијен сет са нулом, 6:0. Новаку је све полазило за руком, противнику ништа. Одличан проценат реализованих сервиса, а на завидном ниво је било и његово главно оружје фантастичан ритерн.

Како је почео тако је и наставио. Додуше други сет био је „најнеизвеснији". Новак се сусрео са једном, првом и једином у мечу, брејк лоптом, одбио је напад противника. У стилу казнене експедиције наставио да меље Француза. Махут успе да освоји један свој сервис у сету, 6:1.

Терорисање противника и у трећем сету. Махут је одавно на коленима, спашава част освајањем још једног гема и то је било све што је урадио у овом мечу, 6:1 и у трећем сету.

Противник нашег тенисера у осмини финала је бољи из дуела у коме се састају Канађанин Милош Раонић и Аустралијанац Лејтон Хјуит.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи