Читај ми!

Надал и Федерер у 4. колу

Други тенисер света Рафаел Надал и четворструки шампион Аустралијан опена Роџер Федерер лако су забележили победе у трећем колу Отвореног првенства Аустралије. Федерер и Надал, који до сада нису изгубили сет на турниру, могли би се састати у полуфиналу Аустралијан опена, пошто се, први пут после 2005, налазе у истом делу жреба у Мелбурну.

Надал је са 3:0 у сетовима (6:2, 6:4, 6:2) саваладао квалификанта из Словачке Лукаша Лацка, док је Федерер нешто теже, али такође у три сета, победио Хрвата Иву Карловића (7:6 7:5 6:3). Федерер је био и у ситуацији да изгуби први сет, али је на сет лопту Карловића успео да лоб ударцем пребаци високог Хрвата и касније освоји тај-брејк.

"Можда сам имао мало среће с тим волејем", рекао је Федерер. Карловић је био разочаран начином на који је пропустио прилику да освоји први сет.

"Нисам имао среће, један у сто таквих покушаја може да прође поред мене. Да сам освојио тај поен, све би било другачије, али шта ћете, то је живот", казао је Краловић.

Шпански тенисер имао је мање проблема, а на терену "Род Лејвер" деловало је као да је повреда десног колена иза њега, јер се по терену кретао брзо и лако освајао поене против Лацка.

"Колено је одлично и имајући у виду да сам се пласирао у четврто коло без изгубљеног сета, то су добро вести", казао је Надал.

Надал ће у четвртом колу играти против земљака Фелисијана Лопеза. Лопез је у трећем колу победио Џона Изнера и тако први пут од почетка опен ере оставио турнир у Мелбурну без америчких тенисера међу 32 најбоља.

Изнер је у маратонском мечу другог кола савладао Аргентинца Давида Налбандијана, али га је у пет сетова савладао Лопез.  "Врло је тужно што немамо никог у шеснаестини финала. Врло разочаравајуће, нисмо баш уложили напор који је требало", рекао је Изнер. Последњи Американац који је тријумфовао у Аустралији био је Андре Агаси 2003. године. 

У четврто коло пласирао се и седми носилац Томаш Бердих, који ће играти са Николасом Алмагром, десетим фаворитом. У следећој рунди је и Немац Филип Колшајбер који је био бољи од Колумбијца Алехандра Фаље.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи