Читај ми!

Јеца у осмини финала

Још једна убедљива победа наше тенисерке. Српска тенисерка Јелена Јанковић победила је јутрос Американку Кристину Мекхејл у трећем колу Аустралијан опена са 2:0, по сетовима 6:2, 6:0. Експресна победа за пласман у осмину финала где је очекује прва тенисерка света Каролина Вознијацки.

Јелена је лако изашла на крај са младом Американком. Меч je нашој тенисерки послужио за додатно уигравање и стицање самопоуздања пред прави дуел, меч са првим рекетом света Каролином Вознијацки. У том дуелу видећемо колико је наша тенисерка напредовала у припремама за ову сезону.

Само се на почетку првог сета Јанковићева сусрела са малим проблемима на свој сервис, спасла је неколико брејк лопти. Потом је наметнула свој стил игре, доминирала на терену и добила сет са 6:2.

У наставку Мекхел није имала шансе. Јелена јој није дала могућност да се врати у меч. Са нулом експресно решава сет у свој корист – 6:0.

У осмини финала Јелена игра са првом тенисерком света Каролином Вознијацки. Јанковићева у међусобним победама води са 4:3, али је Данкиња добила сва три меча у 2011. години.

Јелена Јанковић: Могу да победим Каролину Вознијацки

Српска тенисерка Јелена Јанковић рекла је да је задовољна тренутном формом на Аустралијан опену и истакла да размишља само о победи над следећим ривалом, најбоље рангираном светском играчицом Каролином Вознијацки.

"Очекујем веома тежак меч, али изаћи ћу на терен и пружићу своју најбољу игру. Осећам се сјајно, одлично тренирам и поново сам изузетно мотивисана", рекла је Јанковићева новинарима у Мелбурну.

Српска тенисерка ноћас је савладала Кристину Мекхејл са 6:2, 6:0 у трећем колу гренд слема у Мелбурну.

Јанковићева је рекла и да на неки начин саосећа са Каролином Вознијацки, пошто је медији критикују да је дошла до првог места без освајања гренд слема. Јанковићева је била у сличној ситуацији 2008. године.

"Понекад је медији превише киње због тога. Једноставно, мислим да би требало да је оставе на миру. Још је млада и сигурна сам да ће освајати велике турнире, пре или касније", казала је српска тенисерка.

Јанковићева и Вознијацкијева до сада су играле седам пута, а српска тенисерка победила је четири пута. Београђанка тренутно заузима 13. место на ВТА ранг-листи.

"На неки начин ми је лакше што тренутно нисам у самом врху. То ми даје простора и времена да се посветим тренинзима и раду. Не морам стално да одговарам на питања новинара", уз осмех је казала Јанковићева.

Занимљиво је и то што је тренер данске тенисерке Рикардо Санчез, стручњак са којим је донедавно радила Јанковићева.

"Такав је професионални тенис. Биће необично, пошто ће Рикардо сада да седи у њеној ложи. Ипак, нећу сада да размишљам о томе. Важно је само да се окренем својој игри и терену", закључила је Јанковићева.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи