Ноле и Јанко без Виктора

Виктор Троицки је први српски тенисер који је завршио учешће на Асутралијен опену. Он је у новом "маратону" поражен од Михаила Кукушина са 3:2. Американац Декворт намучио Типсаревића, док Ђоковић није имао проблема са Колумбијцем Хиралдом. У дублу Зимоњић и Лодра бољи од пара Кер-Јанг.

Да Виктор Троицки није подбацио, ово би поново био идеалан дан српских тенисера. Такмичење настављају Ђоковић и Типсаревић у синглу и пар Зимоњић-Лодра у дублу.

Троицки није имао снаге да издржи нови тениски маратон. После меча који је трајао скоро четири часа против Ферера у првом колу, сличан дуел имао са Казахстанцем Михаилом Кукушином, који је на жалост имао другачији исход.

Српски тенисер је изгубио меч резултатом 3:2, по сетовима 5:7, 6:4, 6:2, 4:6, 6:3, а меч је трајао три сата и 38 минута.

Јанко Типсаревић је у претходниом колу победио у маратону, а и меч са Аустралијанцем Деквортом трајао је више од три сата. На крају је, после велике борбе, српски тенисер тријумфовао резултатом 3:1, по сетовима 3:6, 6:2, 7:6, 6:4.

Занимљиво је да је 20-годишњи Декворт на гренд слем дошао после позива организатора, а у мечу против Типсаревића је потврдио да није залутао на велико такмичење. После тешког меча Јанко је имао само речи хвале за аустралијског тенисера.

"Баш сам морао да 'запнем' како би га надиграо и дошао до ове победе. Био сам одушевљен што је момак у важним поенима био прилично миран. Није чекао моје грешке, није падао под притиском", рекао је Типсаревић.

Наредни меч Типсаревић игра у ноћи између петка и суботе против Француза Ришара Гаскеа.

Први рекет света Новак Ђоковић за сада напредује по плану. Српски тенисер ни у другом колу против Колумбијца Сантјага Хиралда није имао већих проблема и тријумфовао је резултатом 3:0, по сетовима 6:3, 6:2, 6:1.

До нове победе Ноле је дошао после нешто више од сат и по времена, што је важно имајући у виду високе температуре ових дана у Мелбурну. Наредни противник Ђоковићу је Николас Мау.

"Мау је веома талентован играч, има фин једноручни бекхенд. Веома добро користи сервис, али мислим да је подлога овде мало спорија и да је одскок лоптице виши, што одговара мом стилу игре", рекао је Ђоковић за наредног ривала.

Сјајним игрма овај дан су обележили Ненад Зимоњић и Микаел Лодра који су у дублу савладали пар Кер-Јанг са 2:0, по сетовима 7:6, 6:3. У наредном колу противници ће им бити шпански пар Марк Лопез-Давид Морено.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи