Читај ми!

Тајна у самопоуздању

Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић изјавио је, након пласмана у треће коло Аустралијен опена, да нико није непобедив, већ да су добре игре последица самопоуздања.

Ђоковић је у другом колу турнира у Мелбурну победио Колумбијца Сантјага Хиралда са 6:3, 6:2, 6:1.

"Ствар је у самопоуздању које играч има на терену, у његовима квалитетима као тенисера, психо-физичкој припремљености да се игра на максимуму из дана у дан. Покушавам да не потценим противнике на старту, ово је гренд слем турнир и сви су мотивисани да пруже максимум", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је додао да воли да игра на турниру у Аустралији на којем је имао највише успеха у каријери.

"Овде сам освојио две титуле, 2008. и прошле године. Долазак у Мелбурн ми враћа најлепше успомене - одговарају ми услови, брзина терена, лоптице, све. Могуће је да овде имам више самопоуздања него на осталим теренима у свету, јер се осећам као да припадам овде и знам шта треба да радим у сваком тренутку", рекао је Ђоковић.

Новаков противник у трећем колу Отвореног првенства Аустралије у тенису биће Француз Николас Мау који је јутрос у Мелбурну савладао Тацума Ита из Јапана са 1:6, 7:6 (8:6), 6:2, 6:2.

"Мау је веома талентован играч, има фин једноручни бекхенд. Веома добро користи сервис, али мислим да је подлога овде мало спорија и да је одскок лоптице виши, што одговара мом стилу игре", рекао је Ђоковић.

Ђоковић и Мау до сада су играли само једном, на турниру у Мецу 2006. године, а победио је српски тенисер.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи