Читај ми!

Виктор није успео

Казахстанац Михаил Кукушкин савладао је Виктора Троицког у мечу другог кола Отвореног првенства Аустралије са 3:2 у сетовима 5:7, 6:4, 6:2, 4:6, 6:3). Троицки је једини од наших тенисера који није успео да се пласира у треће коло турнира у Мелбурну.

Упркос успешном старту, Троицки је у следећа два сета попустио под притиском Кукушкина, да би у четвртом успео да изједначи. Ипак, у одлучујућем петом сету Кукушкин је показао да се заслужено нашао на првом годишњем гренд слему и после брејка у осмом гему (4:2) искористио прву од три везане меч лопте на свој сервис.

Равноправна борба и размена поена трајала је током првог сета до пред сам крај, када на 5:5 Троицки, сјајном игром на мрежи успева да освоји два поена која му доносе брејк. Свој сервис Виктор рутински претвара у освојени први сет 1:0 (7:5).

На старту другог сета, Виктор наставља серију и остварује нови брејк. Игра добија на драматици, јер Кукушкин успева да врати брејк и изједначи на 1:1. Концентрација Троицког је знатно пољуљана после поена које је изгубио и помало контроверзним одлукама судија и Кукушкин успева да дође до новог брејка на 3:1.

Сјајна борба се наставља. Сада Виктор успева да врати брејк и изједначује на 3:3, да би новим брејком повео са 4:3. Потом, узвраћа Кукушкин. Сада он одузима Викторов сервис и стиже се опет до изједначења, 4:4, да би на Викторовом сервису стигао до три брејк и сет лопте. Већ прву добија захваљујући дуплој сервис грешци Троицког и меч је опет на почетку – 6:4 за Михаила Кукушкина и 1:1 у сетовима.

У нови сет Троицки опет улази деконцентрисано што Кукушкин одмах користи за нови брејк и вођство од 2:0. У наставку Типсаревић не успева да пружи адекватан отпор и Кукушкин, после 6:2 у гемовима, води 2:1 у сетовима.

Четврти сет почиње равноправном борбом, а Троицки покушава да избори останак у мечу. То му полази за руком крајем сета, када на 4:4 успева да начини брејк и добије сет са 6:4 чиме се меч враћа на почетак, 2:2 у сетовима.

Одлучујући сет опет почиње равноправним одмеравањем снага да би помало контроверзне одлуке судија поново пореметиле концентрацију Троицком при резултату 1:1. Виктор, ипак, успева да поврати равнотежу и код 2:2 на Кукушкинов сервис прелази у офанзиву која не даје резултате. Кукушкин на Викторов сервис користи трећу брејк лопту за вођство од 4:2. Казахстанац рутински добија свој сервис и са 5:2 осигурава предност. Виктор добија свој сервис, али Кукушкин без изгубљеног поена добија гем, сет и меч.

Казахстански тенисер ће у трећем колу играти са победником меча Томас Белучи (Бразил)–Гаел Монфис (Француска).

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи