Читај ми!

Супер Јанко

Јанко успео да не одигра још један маратонски меч. Наш тенисер је савладао младог Аустралијанца Џејмса Дакворта са 3:1 (3:6, 6:2, 7:6, 6:4) и обезбеди пласман у наредну рунду такмичења. Јанка у наредном колу чека Гаске.

Девети носилац на Аустралијан опену, српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у треће коло овог турнира пошто је победио домаћег тенисера Џејмса Дакворта са 3:1, у сетовима 3:6, 6:2, 7:6 (5), 6:4.

Типсаревић је меч против деветнаестогодишњег Дакворта добио теже него што се очекивало, јер је Аустралијанац, уз подршку публике, играо агресивно и задавао доста проблема српском тенисеру. Он ће у наредном колу играти против Француза Ришара Гаскеа 19. носиоца, коме је Казахстанац Андреј Голубјев предао меч при вођству Француза од 2:0 у сетовима и 3:0 и трећем сету.

Инспирисан домаћом публиком млади Аустралијанац је успео да изненади нашег тенисера у првом гему. Јанко је имао први брејк шансу али је није искористио. Дакворт је играо нападачки, често нападао нашег тенисера на мрежи и знажним сервисима дође то тријумфа у првим сету.

У другом сету Јанко се уозбиљио, направио је брејк, без проблема добијао сетове на свој сервис, и довео меч у резултатски егал.

У трећем сету све до осмог гема није било прилика за брејк, а тада је Типсаревић дошао до три узастопне. У 12. гему Типсаревић са два узастопна винера дошао до брејк и сет лопте, али је потом погрешио и убрзо се ушло у тај брејк који је на срећу наш тенисер добио.

У четвртом сету наш тенисер је имао проблема са жуљевима али га на срећу то није спречило да и овај сет добије и меч приведе крају. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи