Читај ми!

Викторов трилер

Српски тенисер Виктор Троицки, после сјајне борбе у драматучном маратонском мечу од пет сетова против Шпанца Хуана Карлоса Ферера пласирао се у наредно коло турнира у Мелбурну. После 2:0 у сетовима наш тенисер начинио преокрет до 2:3 (6:4;7:6;2:6;6:7;2:6).

Меч почиње равноправним дуелом у коме, захваљујући прецизнијем сервису, наш тенисер остварује малу предност. Но упркос 11 асова, захваљујући којима је и стигао до једне брејк лопте, коју није искористио, Виктор Троицки је изгубио први сет. Са друге стране, Фереро је прву указаку прилику, и брејк лопту, искористио и претворио у победу у првом сету са 6:4.

У другом сету се наставља "рововска борба" а у финишу се улази у тај-брејк. Троицки не успева да се врати у меч и губи и други сет са 7:3 у тај-брејку 7:6 и 2:0 за Ферера.

На старту трећег сета наш тенисер успева да начини преокрет одмах направивши брејк. На 4:2 Виктор користи нову прилику и са 5:2 осигурава победу и останак у мечу.

 

Почетак четвртог сета протиче у равноправној борби и одржавању равнотеже а ривали успевају да задрже своје сервисе. На 2:2 Троицки успева да начини брејк а затим, узевши свој сервис, стиже до 4:2. Али брејком узвраћа и Ферер, па се опет улази у неизвесну завршницу сета.На 5:5 Виктор не успева да искористи предност, али сличном грешком на 6:5 одговара и Ферер па се опет стиже до тај-брејка. Виктор Троицки успева да бољом игром у тај-брејку врати меч на почетак, 7:3 тј 7:6 за нашег играча и 2:2 у сетовима.Улази се у одлучујући пети сет.

На старту Ферер одмах одузима сервис Виктору и прелази у вођство али наш тенисер узвраћа истом мером и изједначује на 1:1.На Фереров сервис Виктор користи другу брејк лопту и води са 3:,1 а онда наставља офанзиву до 5:2, да би окончао меч победом у сету са 6:2 и 3:2 у сетовима.

У наредном колу нашег тенисера, надамо се, очекује нешто лакши и мање драматичан сусрет јер Виктор игра против Казахстанца Михаила Кукушкина.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи