Читај ми!

Јанко маратонац

Српски тенисер пребродио прву препреку. Јанко Типсаревић успео је да се пласира у друго коло Отвореног првенства Аустралије, пошто је савладао Руса Димтрија Турсунова са 3:1. Јанко се у другом колу састаје са Аустралијанцем Џејмсом Дарквуртом.

То може само Типсаревић. Јанко, у свом стилу, поново је показао да се упорност исплати. Успео је да преокрене резултат после губитка првог сета, издржи игру нерава у тај-брејку другог. Потом је освојио и наредна два и заслужено славио. Меч је трајао 3 сата и 43 минута.

Од самог старта оба тенисера су кренула силовито, борила се жестоко, али су успевали да одрже своје сервисе. Ипак, Рус успева у финишу сета да искористи своју шансу одузме сервис нашем тенисеру и добије први сет са 7:5.


Још бољи тенис виђен је у другом сету. Борба се распламсала. Дуга размена удараца, обојица су играла одлично. Разменили су по један брејк, а онда је наступио прави трилер у тај-брејку.
Наш тенисер прави мини-брејк на старту. Међутим, Рус узвраћа освојивши оба Јанкова сервиса, а потом стиже до 4:1. Јанко се не предаје, сигуран је на свој сервис 4:3. Потом успева да врати мини-брејк, 5:4 за Руса. Сада Турсунов преузима иницијативу и уз мини-брејк долази до сет лопте и сервира.

Јанко се брани, 6:6. Рус има нову сет лопту, али овог пута на сервис нашег тенисера. Типсаревић осваја оба своја сервиса и сада он има сет лопту, 8:7. Противник је сигуран на свој сервис, 9:8, 9:9. Нова сет лопта за Јанка одлази у неповрат, 10:10. Типсаревић прави нови мини-брејк и сада сервира за сет, али неуспешно, 11:11. Наш тенисер наставља са нападима и поново има сет лопту. Међутим, Турснов успева да се одбрани, 12:12. Типсаревић долази до новог мини-брејка, а потом на свој сервис решава сет у своју корист, 14:12 у тај-брејку.

Освајање сета донело је додатно самопоуздање нашем тенисеру. Сигурније је деловао у наставку, што се одразило на његову игру. Иако је Рус показао да је тврд орах, Јанко је пронашао добитну комбинацију и почео је да доминира у мечу. У трећем сету, Јaнко противнику није дозволио ниједну брејк шансу. Он, пак, користи своју, што му је било довољно да мирно приведе сет крају, решивши га у своју корист са 6:3.

Слична слика и у четвртом, испоставило се, одлучујућем сету. Јанко је поново диктирао темпо, није дозвољавао противнику да запрети и стигне до брејк шансе. При резилтату 4:4, Типсаревић користи прилику и стиже до брејка предности. Потом рутински осваја свој сервис за коначних 6:4 у четвртом сету.

Јанко се у другом колу састаје са Аустралијанцем Џејмсом Дарквуртом.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи