Надал: Роџере зашто ћутиш?

За њега је добро да не каже ништа. Све је позитивно "све је добро за мене, ја изгледам као џентлмен", а остали могу да изгоре, рекао је Рафаел Надал медијима критикујући Роџера Федерера због тога што се уздржава од давања примедби на услове у тенису.

Други тенисер света Рафаел Надал критиковао је свог колегу Роџера Федерера због тога што се уздржава од давања примедби на услове у тенису и препушта другим играчима да то чине.

Надал и Федерер, трећи играч света и победник 16 гренд слемова, увек су поштовали један другог као ривали, међутим дебата која је у току око пренатрпаног тениског календара указала је на размимоилажења између њих уочи почетка Отвореног првенства Аустралије.

Надал је на јучерашњој конференцији за штампу прво рекао да нема намеру да он буде главни у изношењу притужби тенисера јер се то у прошлости на њега лоше одразило, али ипак је реаговао када су га питали да коментарише то што Федерер не воли да се играчи отворено жале о проблемима на турнирима јер се тиме квари слика тениса.

"Потпуно се не слажем. За њега је добро да не каже ништа. Све је позитивно 'све је добро за мене, ја изгледам као џентлмен', а остали могу да изгоре", рекао је Надал на шпанском. "Свако има права на своје мишљење", додао је шпански играч.

Надал, и четврти играч света Енди Мареј су међу играчима који су последњих месеци говорили јавно о проблемима у тенису, укључујући и пренатрпаном календару и заказивању мечева Дејвис купа.

Неки играчи су чак помињали могућност штрајка. Надал је рекао да ће играчи можда морати да прибегну "јакој акцији" ако не дође до "еволуције" у календару.

Федерер и Надал који има 10 гренд слем победа доминирали су мушким тенисом седам година пре него што их Новак Ђоковић није претекао и постао број један победом на три главна турнира 2011. године.

Надал је оценио да када већина тенисера говори о проблемима на турнирима да им је циљ да их побољшају а не да тенису покваре углед.

Шпанац је рекао да сви воле турнире и да они само хоће да има неких лоших ствари које могу да се побољшају.

"Велика већина играча дели то мишљење. Он мисли другачије, ако велика већина мисли једно а мала мањина другачије, можда они нису у праву", рекао је Надал.

Отворено првенство Аустралије почиње сутра у Мелбурну. Рафаел Надал и Рожер Федерер су други и трећи носилац, Новак Ђоковић је први носилац.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи