РТС :: Спорт https://rts.rs/sport/rss.html Пратите вести, анализе и резултате у фудбалу, кошарци, тенису и осталим спортовима. Испратите велике спортске догађаје путем наших спортских специјала sr https://rts.rs/img/logo.png РТС :: Спорт https://rts.rs/sport/rss.html Раде Богдановић позвао Пиксија на разговор на РТС-у https://rts.rs/sport/euro2024/slobodnjak/5476144/rade-bogdanovic-pozvao-piksija-na-razgovor-na-rts-u.html Фудбалски аналитичар у емисији "Сви играју, фудбал побеђује" Раде Богдановић позвао је селектора Драгана Стојковића Пиксија на разговор на РТС-у. Богдановић је истакао после коментарисања меча Немачке и Данске да би било лепо да се договори разговор са Пиксијем у студију са водитељима и аналитичарима.

"Пошто се причао доста о фудбалу. волео бих да РТС са уредником преко ФСС-а нам договори долазак селектора у студио да причамо у људском, демократском, спортском тону, као што је наша земља и наши људи", рекао је Богдановић, па потом навео пример селектора Хрватске Златка Далића, који је имао гостовање на ХРТ-у после елиминације са Евра.

"Фудбалска тема, ми смо демократска земља, нема ништа лепше. А и да га упознам", додао је Богдановић.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 23:40:41 +0200 Слободњак https://rts.rs/sport/euro2024/slobodnjak/5476144/rade-bogdanovic-pozvao-piksija-na-razgovor-na-rts-u.html
Недић: Гол Данске поништен због минимално минималног офсајда https://rts.rs/sport/euro2024/varenje/5476138/dejan-nedic-evro-ponisten-gol-ofsajd.html Судијски аналитичар Дејан Недић рекао је да је гол Данске против Немачке оправдано поништен због недозвољене позиције, иако је офсајд био "минимално минималан". Немачка је победом над Данском успела да се пласира у четвртфинале Европског првенства.

"Гол Данске је оправдано поништен. Био је минимално минимални офсајд. Помоћник никако није могао да ухвати офсајд, нарочито не у гужви. ВАР соба је интервенисала и донела добру одлуку. Људско око то није могло да ухвати, али компјутер јесте", рекао је Недић.

Недић је додао да је без ВАР-а било јако тешко и готово немогуће донети увек исправне одлуке у сличним ситуацијима.

Осим тога, Недић се осврнуо и на технологију која судијама олакшава ситуације у којима лопта долази у контакт са рукама фудбалера, као што је то био случај код пенала за Немачку.

Комплетну анализу Дејана Недића можете погледати у видео-снимку.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 23:52:55 +0200 ВАРење https://rts.rs/sport/euro2024/varenje/5476138/dejan-nedic-evro-ponisten-gol-ofsajd.html
Јакин: Доминирали смо на целом терену https://rts.rs/sport/euro2024/vesti/5476132/jakin-dominirali-smo-na-celom-terenu.html Селектор фудбалске репрезентације Швајцарске Мурат Јакин изјавио је у Берлину да су његови играчи доминирали на мечу са Италијом у осмини финала Европског првенства, преносе швајцарски медији. Фудбалери Швајцарске су изборили пласман у четвртфинале ЕП, пошто су у осмини финала у Берлину савладали Италију 2:0. Стрелци за Швајцарску су били Ремо Фројлер у 37. и Рубен Варгас у 46. минуту. 

"Победили смо на великом мечу, само то је важно. Имамо довољно времена да мислимо на оно што нам следи. Знао сам да ћемо их 'разбити' ако изађу са четворицом де

фанзивних играча. Дан Ндоје је једноставно имао превише простора на десном крилу, а то је фантастично искористио", рекао је Јакин.

"Доминирали смо на целом терену. Постигли смо голове у правим моментима - у финишу првог и на почетку другог полувремена. Онда је све било лакше", додао је селектор Швајцарске.

Фудбалер Швајцарске Фабијен Шер могао је у 52. минуту да постигне аутогол, али је погодио стативу.

"Дотакао сам ту стативу после утакмице. Помогла нам је, а да бисте победили велике екипе мора и срећа да вас погледа", закључио је Јакин.

Швајцарска ће шестог јула у четвртфиналу ЕП играти против бољег из меча Енглеска -Словачка, који је на програму у недељу.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 22:56:45 +0200 Вести https://rts.rs/sport/euro2024/vesti/5476132/jakin-dominirali-smo-na-celom-terenu.html
Варгас о Италијанима: Знао сам да ћемо да их "уништимо" https://rts.rs/sport/euro2024/vesti/5476123/vargas-o-italijanima-znao-sam-da-cemo-da-ih-unistimo.html Фудбалски репрезентативац Швајцарске Рубен Варгас изјавио је у Берлину да је његова селекција заслужено победила Италију и изборила пласман у четвртфинале Европског првенства, преносе швајцарски медији. Фудбалери Швајцарске су изборили пласман у четвртфинале ЕП, пошто су у Берлину савладали Италију 2:0.

Стрелци за Швајцарску су били Ремо Фројлер у 37. и Рубен Варгас у 46. минуту.

"Знао сам да ћемо да 'уништимо' Италијане ако буду играли са четири фудбалера у одбрани. Када смо видели њихову формацију, све нам је било јасно", рекао је Варгас. 

Он је истакао да селекција Швајцарске мора да настави вредно да ради.

"Емоције? Да, јаке су. Ово је била невероватна игра целог тима. Добро смо се ускладили и показали какву атмосферу имамо у екипи. Међутим, не желимо да будемо превише еуфорични, морамо да наставимо вредно да радимо", рекао је Варгас, који је проглашен за играча утакмице.

Варгас је навео да су фудбалери Италије имали већи посед лопте у финишу меча.

"Нормално је да Италијани после 2:0 за нас имају већи посед лопте. Међутим, после неколико неспоразума, добро смо се бранили и онда смо им узвратили", додао је швајцарски фудбалер.

Швајцарска ће шестог јула у четвртфиналу ЕП играти против бољег из меча Енглеска -Словачка, који је на програму сутра.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 21:56:03 +0200 Вести https://rts.rs/sport/euro2024/vesti/5476123/vargas-o-italijanima-znao-sam-da-cemo-da-ih-unistimo.html
Французи ослабљени на ОИ - повредио се Поарије https://rts.rs/sport/kosarka/5476114/francuzi-oslabljeni-na-oi---povredio-se-poarije.html Француски кошаркаш Венсан Поарије пропустиће предстојеће Олимпијске игре због повреде левог скочног зглоба, саопштио је Кошаркашки савез Француске (ФФББ). У саопштењу се наводи да се Поарије повредио на јучерашњем тренингу. Доскорашњи центар Реала, а од недавно Анадолу Ефеса је био на додатним лекарским прегледима после којих је утврђено да нови кошаркаш Ефеса неће моћи да настави припреме за ОИ.

Поарије (30) игра на позицији центра, а пре четири дана је потписао уговор са Ефесом. Француски кошаркаш је претходне три сезоне играо за мадридски Реал. Поарије је са селекцијом Француске освојио сребрну медаљу на ОИ у Токију 2021. године.

ошаркашки турнир на ОИ биће одигран од 27. јула до 10. августа.

Француска ће на ОИ играти у групи Б са селекцијама Немачке, Јапана и победником квалификационог турнира у Летонији.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 21:15:43 +0200 Кошарка https://rts.rs/sport/kosarka/5476114/francuzi-oslabljeni-na-oi---povredio-se-poarije.html
Алкараз о Новаку: Рекао сам му да је "супер-човек" https://rts.rs/sport/tenis/5476113/alkaraz-o-novaku-rekao-sam-mu-da-je-super-covek-.html Трећи рекет света и бранилац титуле на Вимблдону Карлос Алкараз говорио је пред старт турнира о сусрету са Новаком Ђоковићем. Трећи носилац на Вимблдону Карлос Алкараз је на конференцији за медије говорио о нарочитом значају звања браниоца титуле на највећем Гренд слему.

"Увек говорим да је овај Вимблдон посебнији за одбрану титуле и надам се да ће се то поновити. Прошле године, када сам победио на Квинсу, схватио сам да могу да играм добро на трави", рекао је Алкараз и додао да постоји још једна амбиција.

"Желим да своје име ставим на ужи списак победника Ролан Гароса и Вимблдона исте године“, каже Шпанац.

Током припрема на Централном терену се сусрео са Новаком Ђоковићем и разменили су пар речи.

"Увек ћу да га стављам на листу фаворита. Био сам изненађен с једне стране што је ту, али с друге не, јер сви знамо како се брине о себи, о исхрани, о одмору. Већ сам му пре неки дан рекао да је 'супер-човек'. За две и по недеље већ игра сетове на веома високом нивоу. Већ је показао да се веома брзо опоравља. Чак и у овом стању после операције и у фази опоравка, Новак је увек на врху листе фаворита“, истакао је Алкараз.

Вимблдон почиње 1. јула.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 21:08:24 +0200 Тенис https://rts.rs/sport/tenis/5476113/alkaraz-o-novaku-rekao-sam-mu-da-je-super-covek-.html
Спалети: Нисмо могли више, моја је одговорност https://rts.rs/sport/euro2024/vesti/5476101/spaleti-nismo-mogli-vise-moja-je-odgovornost.html Селектор Италије Лучано Спалети је после испадања на Европском првенству навео да је темпо игре пресудио на страну Швајцараца. Швајцарци су у Берлину славили са 2:0, елиминисавши браниоца титуле.

Селектор Италије Лучано Спалети је после меча истакао да су темпо и свежина пресудили.

"Гол у другом полувремену нас је потпуно одсекао. Остали смо на њиховој половини терена, али смо били превише неефикасни. Темпо је направио разлику, били смо превише спори у односу на њих од њих у првом полувремену. Тако да је чак и код појединачних играча. Ритам и свежина чине разлику. Последњи пут сам размишљао о томе да се још неколико играча опорави и зато сам одлучио да их променим. Ми не можемо више", рекао је Спалети.

Следе разговори са председником ФС Италије Габриелеом Гравином.

"Постоји могућност да се нешто изгради, али је потребно мало више времена. Нисам имао много тога, ако погледамо моје претходнике, скоро сви су имали више мечева од мене. Још неколико утакмица је могло да ми помогне. Што се тиче одговорности, то увек лежи на тренеру. Ја сам бирао. Гравина се одувек према мени понашао као озбиљан професионалац и видећемо шта има да каже“, додаје Спалети.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 20:48:23 +0200 Вести https://rts.rs/sport/euro2024/vesti/5476101/spaleti-nismo-mogli-vise-moja-je-odgovornost.html
Немци рутински против Данаца до четвртфинала Европског првенства https://rts.rs/sport/euro2024/utakmice/5475783/evropsko-prvenstvo-u-fudbalu-nemacka-danska-utakmica.html Фудбалери Немачке савладали су Данску 2:0 у осмини финала Европског првенства. Немци ће играти четврто четвртфинале на последњих пет наступа на континенталним шампионатима. Sat, 29 Jun 2024 23:21:16 +0200 Утакмице https://rts.rs/sport/euro2024/utakmice/5475783/evropsko-prvenstvo-u-fudbalu-nemacka-danska-utakmica.html Ђоковић: Осећам се добро, сигуран сам у своје колено https://rts.rs/sport/tenis/5476030/novak-djokovic-samouveren-koleno-vimbldon.html Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је уочи почетка Вимблдона да се осећа добро, да је самоуверен и сигуран у своје колено. Ђоковић се четвртог јуна уочи меча четвртфинала против Каспера Руда повукао са Ролан Гароса због повреде колена, а дан касније је у Паризу оперисао колено. 

Српски тенисер је успео да се опорави и играће на Вимблдону.

Први ривал српском тенисеру биће Чех Вит Коприва.

"Осећам се добро! Да, хајде да причам одмах о колену... Када се то десило на Ролан Гаросу, одлучио сам одмах да се оперишем. Било је недоумица око Вимблдона, али је доста играча имало те захвате, Тејлор Фриц, Стен Вавринка, Линдзи Вон... Поделили су своја искуства и то ми је дало веру да ћу да будем добро, да ћу моћи да играм Вимблдон", рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Лондону.

Српски тенисер је 23. јуна допутовао у Лондон.

"Имао сам недељу дана добрих тренинга, веома јаких тренинга. Са Јаником Синером, Френсисом Тијафоом, Данилом Медведевим и данас са Холгером Рунеом. То су све тенисери који играју добро на трави. То су ситуације где сам тестирао колено. И колено је одлично реаговало. То је био добар знак да учествујем. Играм у уторак и самоуверен сам и сигуран у колено. До сада је све позитивно", додао је Ђоковић.

Вимблдон почиње првог и трајаће до 14. јула.

"Трудим се да промовишем заједништво у српском спорту"

Ђоковић је поводом присуствовања утакмици између Србије и Данске на Европском првенству рекао да се труди да промовише заједништво у српском спорту.

Фудбалери Србије нису успели да се пласирају у осмину финала Евра, пошто су освојили последње, четврто место у групи Ц са два бода.

"Свако има свој јединствени пут, постоји извесна разлика између спортова. Имају додирних тачака, тај психолошки приступ према заступању репрезентације Србије. У овом случају у фудбалу и на Евру, то је велико искуство, част и привилегија. Најежио сам се када сам изашао на терен, толико наших људи, химна када је запевана...", рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Лондону. 

Додао је да му је била част да се нађе на терену и поздрави "орлове".

"Одзвања химна, то не можемо баш у тенису да доживимо, али знам каква је емоција и каква је тензија. Нажалост, резултат није био повољан, навијали смо. Потрудио сам се да својим присуством дам мотив. Имао сам част да будем на терену, да се поздравим са њима", додао је српски тенисер.

Ђоковић је рекао да је имао среће да буде на доброј оштрици мача када је српски народ у питању, али и да је било тренутака када су његови неуспеси погодили људе.

"За сваког спортисту, када ти кажу да ниси дао све за своју земљу, то ти буде криво. То ја јако лично схватам. Резултат је јако непредвидив, ако фудбалска репрезентација друге земље боље одигра, идемо даље. Важно је залагање, да се види емоција, да изгараш на терену. Сама чињеница да си већ у репрезентацији је велика одговорност и част, представљаш свој народ, људи осете и виде то. За неке фудбалере, који су мете критика, не волим то да видим, јер сам и сам спортиста. И мене то заболи. Мора свако да преузме одговорност за резултате и идеш даље", закључио је Ђоковић.

Српски тенисер тренутно се налази на другом месту на АТП листи иза Јаника Синера.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 19:17:36 +0200 Тенис https://rts.rs/sport/tenis/5476030/novak-djokovic-samouveren-koleno-vimbldon.html
Звезда довела још једног Корејца, Сеол нови играч црвено-белих https://rts.rs/sport/fudbal/5476003/zvezda-dovela-jos-jednog-korejca-seol-novi-igrac-crveno-belih.html Фудбалски клуб Црвена звезда промовисао је Јонг Ву Сеола, новог фудбалера тима. Сеол је потписао уговор са Звездом на три плус једну годину. Сеол је о репрезентативц Јужне Кореје, а игра на позицији левог бека и задужио је број 66. Поред Сеола у тиму Звезде је још један Корејац, Ин Бом Хванг који ће у наредној сезони носити број 6.

Јунг Ву Сеол рођен је 5. децембра 1998. године у Улсану. Из Звезде наводе да покрива једнако добро обе бековске позиције. У каријери је наступао за Улсан, одиграо је 156 утакмица и постигао осам голова.

"Ово је мој први трансфер у каријери и срећан сам што сам дошао у Црвену звезду. Свестан сам да имамо добар тим са много сјајних играча, хоћу да се покажем и циљ ми је да помогнем екипи, како у одбрани, тако и у нападу. Свестан сам да ми је приоритет одбрана, тако да ћу чувати леђа нашим офанзивним играчима. Знам доста о клубу, мој добар пријатељ је Ин Бом Хванг и причали смо већ о Звезди, историји и култури. Рекао ми је све најбоље о Звезди и Србији и веома сам узбуђен што сам овде. Знам и да Звезда има фантастичне навијаче, тако да једва чекам да заиграм пред њима и да се упознамо. Такође, знам и да је Звезда 1991. освојила Лигу шампиона, што је велика ствар. Што се мене тиче, желим да освојим дуплу круну са клубом, али и да играм Лигу шампиона", навео је Сеол.

Проглашен је за најбољег младог играча лиге 2021, годину дана касније је био део тима који је освојио Азијске игре, да би се потом нашао у идеалном тиму шампионата Јужне Кореје.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 17:32:57 +0200 Фудбал https://rts.rs/sport/fudbal/5476003/zvezda-dovela-jos-jednog-korejca-seol-novi-igrac-crveno-belih.html
Европа ће добити новог владара, Швајцарци елиминисали Италију https://rts.rs/sport/euro2024/utakmice/5475901/evropa-ce-dobiti-novog-vladara-svajcarci-eliminisali-italiju.html Фудбалери Швајцарске су се пласирали у четвртфинале Европског првенства победом над браниоцем титуле Италијом 2:0 у Берлину. Sat, 29 Jun 2024 19:53:45 +0200 Утакмице https://rts.rs/sport/euro2024/utakmice/5475901/evropa-ce-dobiti-novog-vladara-svajcarci-eliminisali-italiju.html ТСЦ представио Деана Клафурића https://rts.rs/sport/fudbal/5475994/tsc-dean-klafuric-novi-trener-superliga-.html Фудбалски клуб ТСЦ из Бачке Тополе представио је новог шефа стручног штаба Деана Клафурића. Клафурић је на клупи екипе из Бачке Тополе заменио Жарка Лазетића, који је пре неколико дана преузео Макаби из Тел Авива.

"Мој контакт са клубом траје већ неколико година када сам их први пут посетио као пријатељ, упознао ове дивне људе и видео и услове којима клуб располаже. Још тада сам помислио у себи како бих волео једног дана бити тренер овде. Хвала Богу, та жеља ми се остварила и желим да захвалим председнику и управи клуба на гостопримству", рекао је Клафурић.

Додао је да је неколико пута био гост ТСЦ-а, гледао утакмице и учествовао у слављима и успесима клуба.

"Пратио сам ТСЦ где год сам радио, а и они су мене подржавали. У Бачку Тополу долазим са својим сарадницима из Вележа и срећни смо што нам се отворила прилика баш у овом клубу. Још једном бих захвалио на лепим речима и подршци и нагласио бих да ћемо се потрудити да својим радом оправдамо позив", додао је Клафурић.

Генерални директор ТСЦ Саболч Палађи је потврдио да је са Клафурићем био дуго у контакту и да се радује што су успели да се договоре.

"Деан има богату каријеру и за њега смо се одлучили управо због искуства које има у међународном фудбалу. Знамо сви кроз шта смо пролазили и какве смо резултате постизали. Као клуб смо себи зацртали још веће циљеве и успехе, желимо да растемо из утакмице у утакмицу и из сезоне у сезону. Пред нама је период плеј-оф Лиге Европе и сигурно ћемо са тако густим распоредом имати и тешко првенство. Зато смо желели да нови шеф струке има такво искуство, а гледајући његов ЦВ закључили смо да он и његов тим могу да нас воде на адекватан начин", констатовао је Палађи.

Клафурић је прошле сезоне тренирао Вележ из Мостара са којим је заузео треће место у првенству Босне и Херцеговине.

Хрватски тренер је у каријери поред Вележа водио Горицу, Легију из Варшаве, Драговољац, Етникос, Славен и Хонвед. Био је и селектор женске фудбалске репрезентације Хрватске.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 16:23:23 +0200 Фудбал https://rts.rs/sport/fudbal/5475994/tsc-dean-klafuric-novi-trener-superliga-.html
Терзић: Желимо пет титула у наредних пет година, створили смо самоодржив систем https://rts.rs/sport/fudbal/5475983/crvena-zvezda-terzic-skupstina-.html Генерални директор Фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић изјавио је на седници Скупштине да у наредних пет година жели пет титула и да је створен самоодржив систем. Црвена звезда је одржала седму редовну седницу Скупштине, а том приликом генерални директор клуба Звездан Терзић изнео је податке о спортским резултатима, финансијама, омладинској школи и инфраструктури.

"Свесни смо великих очекивања звездашке јавности и да минули рад у Звезди не постоји. Сами смо подигли лествицу очекивања и навикли црвено-белу армију на победе, титуле и свакодневне успехе. У складу с тим, желимо да направимо корак више и да свака следећа сезона буде боља од претходне. Не постоји одмор када се прави моћна Црвена звезда", изјавио је Терзић за скупштинском говорницом.

Звезда је прошле сезоне освојила дуплу круну, у другој половини августа играће плеј-оф квалификација за Лигу шампиона.

"Већ смо обезбедили групну фазу Лиге Европе, а крајем августа нас очекује плеј-оф за Лигу шампиона. Урадићемо све што је потребно да у ову сезону уђемо још бољи и организованији, поновимо и надмашимо резултате из претходне сезоне", рекао је генерални директор Звезде.

Терзић се осврнуо на последњу деценију колико је у клубу и подсетио на успехе које је Звезда остварила.

"Кад погледамо претходних 10 година, морамо да будемо изузетно задовољни резултатима. Освојили смо осам титула, од чега седам у низу. На све то, успели смо да освојимо и четири узастопне дупле круне. О томе колико смо успешни, говори чињеница да рушимо сопствене рекорде, што је одлика истинских шампиона", рекао је Терзић.

Први човек Звезде наглашава да је клуб пре десет година био ван 200 најбољих клубова на Уефа ранг листи, док је сада константно међу 40.

"Кад смо у јуну 2014. године кренули на овај пут, Црвена звезда је на Уефа листи била 205. клуб у Европи. Данас са поносом можемо рећи да смо константно међу 40 најбољих клубова Европе. Сада, у јуну 2024. године, Црвена звезда је апсолутно доминантна када је реч о Србији, док смо у Европи веома конкурентни са осмогодишњим континуитетом", саопштио је Терзић.

Генерални директор Звезде каже да клуб у наредних пет година жели исто толико титула.

"Желимо да у наредних пет година освојимо пет нових шампионских титула и пришијемо четврту звездицу на грб нашег клуба чиме може да се похвали мали број клубова у Европи", додао је Терзић.

Терзић: За претходних 10 година имали смо 373 милиона евра прихода

Генерални директор Звезде је после успеха и резултата клуба причао и о финансијама.

"Говорећи о финансијама за претходну 2023. годину, могу да кажем да смо завршили у плусу, са укупним приходом од 68 милиона евра. У овој текућој 2024. години смо за првих шест месеци остварили приход од 55 милиона евра и тиме већ испунили финансијски план за целу годину", рекао је Терзић.

Он је нагласио да је Звезда за 10 година имала 373 милиона евра прихода.

"За претходних 10 година имали смо 373 милиона евра прихода. Од тога 308 милиона евра су приходи из иностранства, што чини 83 одсто од нашег укупног прихода. Имали смо 25 милиона евра прихода од јавног сектора, а за исти период смо платили 42 милиона евра плаћеног пореза у буџет Републике Србије", рекао је Терзић.

Терзић је навео да је од Звезде створен финансијски самоодржив систем, да клуб сада може без проблема да функционише.

"Створили смо од Црвене звезде финансијски самоодржив систем. У потпуности је решен наслеђен дуг према свим финансијским институцијама. Црвена звезда је 2014. године имала 64 милиона евра дуг и 8 милиона евра годишњи приход. То значи да је клуб тада имао дуг у висини од 8 својих годишњих прихода. Данас је укупан дуг клуба драстично мањи од 1 годишњег прихода", изјавио је Терзић.

Терзић се осврнуо на пандемију коронавируса која је клубу нанела финансијске потешкоће.

"Финансијски показатељи би данас били и бољи да нисмо претрпели финансијски минус у распону од 25 до 30 милиона евра због епидемије корона вируса. Пандемија корона вируса нам је однела двогодишњи планирани приход од улазница и трансфера, а онемогућена нам је и реванш утакмица за Лигу шампиона после ремија на Кипру са Омонијом.“

“Кренули смо 2014. године од клуба који је био у амбису стечаја, блокада, изгубљене УЕФА лиценце, са преко 100 тужби и још много других у том тренутку нерешивих проблема. Можда и највећи проблем Црвене звезде у том тренутку је био што није имала тим, вецина играча је тада због огромних дуговања напустило клуб", закључио је Терзић.

Терзић се на крају захвалио свима на успешној сарадњи и искреној подршци током 10 година и обећао да ће Звезда наставити да побеђује, осваја титуле и расте као клуб. На седници Скупштине обратио се председник Фудбалског клуба Црвена звезда Светозар Мијаиловић.

"Остварили смо и у томе напредак, финансије, инфраструктура, маркетинг, ПР. Уводимо новине, што захтева нова знања да би се пратиле тенденције у развоју фудбалске игре и пословања клуба. Несумњиво да Звезда има највише присталица на овим просторима, водимо бројне акције које доприносе популарности клуба", изјавио је Мијаиловић на седници.

Мијаиловић је подсетио да клуб улази у осамдесету годину постојања и да је велики изазов и обавеза да се то обележи. Ове сезоне улазимо у јубиларну осамдесету годину нашег постојања. То је изазов и велика обавеза да је достојно и резултатима и обележимо. Наш поглед мора бити окренут будућности.“

“Да би и даље били на врху требамо у свему предњачити, тражити најбоља решења све у циљу да увек имамо моћан тим који ће остварити најбољи спортски резултат. Располажемо са ресурсима да то и остваримо. Досадашњи рад уверава да то са успехом можемо", рекао је Мијаиловић.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 16:12:14 +0200 Фудбал https://rts.rs/sport/fudbal/5475983/crvena-zvezda-terzic-skupstina-.html
Ибрахим Зубаиру нови фудбалер Партизана https://rts.rs/sport/fudbal/5475981/ibrahim-zubairu-fudbal-partizan.html Ибрахим Зубаиру из Гане, нови је играч Партизана, саопштио је клуб из Београда. Зубаиру је са Партизаном потписао четворогодишњи уговор, у клуб долази из Јединства са Уба. У протеклој сезони одиграо је 36 мечева у Првој лиги Србије, постигао је 13 голова и уписао седам асистенција.

"Заиста је за мене остварење сна и немам довољно речима којима то могу да опишем. Партизан је најбољи клуб у земљи и ја сам више него одушевљен што ћу носити црно-бели дрес и играти пред невероватним навијачима. Увек напорно радим као тимски играч где год да играм. Дошао сам да радим и да помогнем клубу да осваја трофеје", изјавио је Зубаиру за клупски сајт.

Крилни нападач из Гане је четврто појачање Партизана у летњем прелазном року, а пре њега у клуб из Хумске дошли су Ђорђе Јовановић, Нихад Мујакић и Кервин Аријага. Зубаиру је за млађе селекције репрезентације Гане одиграо шест утакмица и постигао један гол.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 16:01:26 +0200 Фудбал https://rts.rs/sport/fudbal/5475981/ibrahim-zubairu-fudbal-partizan.html
Ферстапен победио у спринт трци у Аустрији https://rts.rs/sport/auto-moto/5475970/formula-1-sprint-austrija-ferstapen.html Холандски возач Формуле 1 Макс Ферстапену победио је у спринт трци на Великој награди Аустрије. Актуелни светски шампион је до победе у Шпилбергу дошао испред возача Мекларена Оскара Пјастрија и његовог колеге Ланда Нориса.

Четрврти је био Џорџ Расел у Мерцедесу, пети Карлос Саинц из Ферарија. Бодове су још освојили Луис Хамилтон (Мерцедес), Шарл Леклер (Ферари) и Серхио Перес (Ред Бул).

Ферстапен је први у генералном пласману са 227 бодова, други је Норис са 156.

Касније на програму су квалификације за главну трку. Велика награда Аустрије возиће се у недељу од 15 часова.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 14:41:51 +0200 Ауто-мото https://rts.rs/sport/auto-moto/5475970/formula-1-sprint-austrija-ferstapen.html
Кишан Томпсон поставио најбољи резултат сезоне на 100 метара https://rts.rs/sport/atletika/5475947/tompson-atletika-100m.html Јамајкански атлетичар Кишан Томпсон остварио је најбољи светски резултат ове сезоне, пошто је у Кингстону 100 метара претрчао за 9,77 секунди. Томпсон (22) је победио на државном такмичењу за Олимпијске игре. Јамајканац је постао девети најбржи атлетичар у историји. Он се као професионалац такмичи од прошле године, преноси Би-Би-Си.

"Тренер ми је дао инструкције да трчим само првих 60 метара. Циљ није био да се нешто докаже вечерас, само трчим и видим где сам", рекао је Томпсон после трке.

Други је био Облик Севиљ са 9,82, а трећи Аким Блејк са 9,92 секунде. Светски рекорд на 100 метара држи Јусеин Болт који је 2009. године у Берлину трчао 9,58 секунди.

У женској конкуренцији победила је Шерика Џексон са 10,84 секунде испред Тије Клејтон и двоструке олимпијске шампионке Шели-Ен Фрејзер-Прајс.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 14:29:49 +0200 Атлетика https://rts.rs/sport/atletika/5475947/tompson-atletika-100m.html
Даниловићева, Лајовић и Кецмановић у понедељак играју на Вимблдону https://rts.rs/sport/tenis/5475904/danilovic-olga-lajovic-kecmanovic-vimbldon.html Олга Даниловић, Душан Лајовић и Миомир Кецмановић играће у понедељак мечеве првог кола Вимблдона, саопштили су организатори такмичења. Олга Даниловић ће играти други по реду меч на терену број девет против Румунке Анке Тодони, програм почиње од 12 часова.

Душан Лајовић ће играти против Бугарина Григора Димитрова од 12 часова на терену број два.

Миомир Кецмановић ће се састати са Индијцем Сумитом Нагалом на терену број 10, њихов сусрет је четврти по реду.

Програм на цетралном терену традиционално отвара прошлогодишњи шампион Вимблдона, Шпанац Карлос Алкараз. Он ће у првом колу играти против Естонца Марка Лајала од 14.30.

Најбољи тенисер света Италијан Јаник Синер играће трећи по реду меч на терену број један против Немца Јаника Ханфмана.

Пре њих на терен ће изаћи прошлогодишња шампионка Белорускиња Арина Сабаленка која ће играти против Американке Еме Бектас.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 12:29:26 +0200 Тенис https://rts.rs/sport/tenis/5475904/danilovic-olga-lajovic-kecmanovic-vimbldon.html
Швеђанин Глен Ниберг суди меч осмине финала Француска-Белгија на Европском првенству https://rts.rs/sport/euro2024/vesti/5475882/svedjanin-glen-niberg-sudi-mec-osmine-finala-francuska-belgija-na-evropskom-prvenstvu.html Швеђанин Глен Ниберг одређен је за главног судију меча између фудбалске репрезентације Француске и Белгије у осмини финала на Европском првенству, саопштила је Европска фудбалска унија (Уефа). Његови помоћници биће сународници Махбод Беиги и Андреас Седерквист, док је Уефа за четвртог судију одредила Донатаса Румшаса из Литваније.

У ВАР соби седеће Холанђани Пол ван Букел и Роб Диперинк, као и Бартош Франковски из Пољске.

Утакмица осмине финала између Француске и Белгије биће одиграна у понедељак од 18 сати у Дизелдорфу.

Дуел између Португалије и Словеније судиће Италијан Данијеле Орсато. Помоћници ће му бити сународници Ћиро Карбоне и Алесандро Ђалатини, док је за четвртог судију одређен Еспен Ескас из Норвешке.

У ВАР соби биће Италијани Масимилијано Ирати и Паоло Валери, Марко Фриц из Немначке.

Меч осмине финала између Португалије и Словеније одиграће се у понедељак од 21 час у Франкфурту.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 11:18:23 +0200 Вести https://rts.rs/sport/euro2024/vesti/5475882/svedjanin-glen-niberg-sudi-mec-osmine-finala-francuska-belgija-na-evropskom-prvenstvu.html
Колумбија и Бразил сигурни у другим утакмицама на Купу Америке https://rts.rs/sport/fudbal/5475861/kolumbija-i-brazil-sigurni-u-drugim-utakmicama-na-kupu-amerike.html Фудбалска репрезентације Бразила убедљиво је надиграла тим Парагваја са 4:1, а Колумбија је била боља од Костарике са 3:0 у утакмицама другог кола групе Д Купа Америке. После ове друге победе у серији Колумбија је на водећој позицији у групи са максималним учинком. После неубедљивог старта и ремија са Костариком без голова Бразил је убедљиво савладао селекцију Парагваја са 4:1 иако нису баш најбоље почели меч.

Током првих пола сата игре Бразилци нису имали много успеха, а чак је у 31. минуту Лукас Пакета пропустио прилику из пенала, али су онда начинили преокрет и практично до полувремена обезбедили победу.

Прво је четири минута касније Винисисјус Жуниор је постигао први од своја два гола. Нападал Реала је искористио асистенцију Пакете и донео вођство тиму, а онда је Савио  у 43. минуту дуплирао вођство, да би Винисијус Жуниор у 45+5 другим поготком отклонио и последњу дилему око исхода дуела у Невади.

Почетком дурогог полувремена Омар Алдерете је постигао почасни гол за Парагвај, а Пакета је у 65. минуту по други пут ставио лопту на 11 метара и овога пута реализовао најстрожу казну за коначних 4:1.

Колумбија је у Аризони убедљиво савладала Костарику головима Луиса Дијаза у 31, Дејвисона Санчеза у 69. и Џона Кордоне у 62. минуту и у последњем колу (3. јула) довољан још је бод против Бразила како би задржала прво место пред четвртфинале.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 09:48:05 +0200 Фудбал https://rts.rs/sport/fudbal/5475861/kolumbija-i-brazil-sigurni-u-drugim-utakmicama-na-kupu-amerike.html
Макс Ферстапен освојио пол позицију за спринт трку у Шпилбергу https://rts.rs/sport/auto-moto/5475846/maks-ferstapen-osvojio-pol-poziciju-za-sprint-trku-u-spilbergu.html Холандски возач Формуле 1 Макс Ферстапену освојио је данас пол позицију, за спринт трку, за Велику награду Аустрије. Актуелни првак је до пол позиције стигао временом 1:04,686 минута. Друго место заузео је Ландо Норис из Мекларена, док је трећи био његов клупски колега Оскар Пјастри.

Џорџ Расел у Мерцедесу је био четврти, а пети је возач Ферарија Карлос Саинц.

Међу десет су и Луис Хамилтон (Мерцедес), Серхио Перес (Ред Бул), Естебан Окон (Алпин), Пјер Гасли (Алпин) и Шарл Леклер (Ферари).

Спринт трка је на програму сутра од 12 часова. Четири сата касније возиће се квалификације за главну трку.

Велика награда Аустрије возиће се у недељу од 15 часова.

]]>
Sat, 29 Jun 2024 08:59:15 +0200 Ауто-мото https://rts.rs/sport/auto-moto/5475846/maks-ferstapen-osvojio-pol-poziciju-za-sprint-trku-u-spilbergu.html