Читај ми!

Голф све популарнији код Срба у Чикагу: Хоћемо да будемо као Новак и Јокић

Сада већ традиционачни годишњи српски голф турнир у Чикагу привлачи све више играча јер привлачи све веће интересовање у нашој дијаспори. О атмосфери да зеленим теренима крај Чикага извештава дописник РТС-а Александар Жигић.

Други годишњи голф турнир на теренима клуба "Балморал вудс“ у месту Крит на самој граници Илиноиса и Индијане, јужно од Чикага, привукао је 150 учесника, што је био и максимални капацитет. Ово је истовремено и фестивал Српске православне цркве Свети Никола из чикашког насеља Лајнос.

“Имамо много више голфера него прошле године и ове године смо додали да је и фестивал, све у једном. Има много више породица и деце“, рекла је Кики Добрашиновић, суорганизатор турнира.

Кључну улогу у свему имају и специјална возила којима се играчи превозе између 18 рупа. 

“Ипак у голфу нисмо најбољи, али лако смо почели да играмо голф, специјално овде у Америци“, констатовао је Ђорђе Ђурђевић.

Учесници турнира су нам у изјавама открили многе занимљиве детаље о овом спорту. Да је смиреност једна од тајни која доприноси доброј игри.

Саговорници су истакли да се понекад најбољи договори направе на голф теренима и да ће Срби да буду у голфу као што су сада наш Новак Ђоковић у тенису и Никола Јокић у кошарци.

Наравно крај терена припремљена је и врехунска храна, од јагљећег печења до свадбарског купуса. У Америци преко 25 милиона људи игра голф, а како стоје ствари, голф постаје све популарнији спорт и у овдашњој српској заједници. 

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи