Србија на победничком колосеку

Одбојкаши Србије победили су и у другом мечу петог викенда Светске лиге Португал као гости. Овога пута избегнут је тај-брејк. Србија је трујумфовала 3:1 (25:14, 25:27, 25:19, 25:22). Наредни противник Аргентина.

Србија је без трзавица ушла у меч са Португалом. Наши одбојкаши су сигурно у првом сету играли на мрежи. Блок је добро функционисао и тако омогућио добру игру у фази одбране. Охрабрени таквом сликом, наша репрезентација је играла разноврсно у нападу, врло лако погађајући поље португалских одбојкаша, који су додуше били борбени али то није било довољно да се супротставе Србији у првом сету. На крају прве деонице било је 25:14.

У другом сету, домаћин је опоменут критикама стручног штаба током паузе заиграо агилније. Португал је имао предност од два поена већим делом сета, међутим, није таква ситуација обесхрабрила наше одбојкаше. Борили су се, одупирали притиску Португалаца и добром организацијом у одбрани у финишу сета успели да приморају ривала приликом смечева на грешке, које су донеле Србији предност. Ипак, у финишу сета нашим играчима је пала концентрација и Португал је то искористио, ослањајући се на своје добре смечере. У другом сету било је 27:25 за Португал.

Међутим, наши одбојкаши су ипак остали неуздрмани после изједначења. Успели су да добију трећи сет са 25:19.

Најдраматичније било је у четвртом сету. Португал је води 15:9, међутим, снага српског тима се илустровала у финишу сета. Успела је Србија да надокнади вођство и да стигне до 25:22 у четвртом сету. Победа над Португалом вратила је наше одбојкаше на победнички колосек. У шестој недељи такмичења Србија дочекује Аргентину.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи