Колаковић жали за трећим бодом

Селектор мушке сениорске одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић истакао је, након вечерашње победе његових избраника над Португалијом (3:2) у Варжиму, да жали што није освојен и трећи бод.

"Жао ми је што нисмо успели да добијемо трећи сет, у коме смо показали бројне осцилације. Оне су наше главно обележје током досадашњег дела сезоне", нагласио је Колаковић.

Он је оценио да је први меч петог викенда Ц групе Светске лиге био "изузетно тежак" за најбоље српске одбојкаше и додао да су Португалци "посебно неугодан противник" за наш државни тим.

"Колико год ми није пријатно што вечерас нисмо узели три бода, морам бити задовољан реакцијом играча након губитка веома напорног трећег сета. У финишу утакмице били смо много мирнији, што је донело преокрет", поручио је Колаковић. Према његовим речима други сусрет у Португалији, који је заказан за сутра од 17 часова у Варжиму, биће "потпуно отворен дуел", а Србија је на Пиринејско полуострво "дошла по два тријумфа".

Средњи блокер "плаве чете" Драган Станковић истакао је да је у финишу такмичења по групама "свака победа битна".

"Вечерас смо имали прилику да видимо утакмицу која је у многоме подсетила на претходне мечеве ове сезоне. На тренутке успевамо да дођемо до наше препознатљиве игре, која нас је красила прошле године, али у финишу сетова долази до несхватљивог пада концентрације", пожалио се Станковић.

Његовог колегу Марка Подрашчанина ток збивања у дуелу са Португалцима подсетио је на мечеве са Финском, који су одиграни прошлог викенда у Тампереу.

"Никако не ваља оно што нам се десило у завршници трећег сета. Такве ствари нам се понављају током сезоне. Раније смо имали много више самопоуздања", подсетио је Подрашчанин закључивши да би три бода у сутрашњем окршају Србима пуно значила.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи