Читај ми!

Нова борба у Португалу

Нова прилика за наше одбојкаше да се докажу у Португалу. Мушка сениорска репрезентација Србије победила је у Варжиму селекцију Португалије резултатом 3:2 (25:21, 19:25, 29:31, 25:17, 15:11) у првој утакмици петог викенда Ц групе Светске лиге. Исти ривали састаће се од 17.00 часова, такође, у Варжиму. Директан пренос је на нашем Другом програму.

Одбојкаши Србије освојили су два бода у Португалији и остали у конкуренцији за пласман на завршни турнир Светске лиге, који ће од 6. до 10. јула биити одржан у пољском Гдањску. Следи меч за нова три бода, која ће наше одбојкаше још више приближити завршници, наравно ако савладају одличне Португалце.

 

Успео је наш национални тим да оствари победу, која је могла да буде убедљивија да нису избараници селектора Игора Колаковића наставили са променљивим играма. У српском тиму у игру није улазио недовљно опорављени капитен Бојан Јанић.

Португалци су врло концентрисано и мотивисано почели сусрет, што им је омогућило да на први технички тајм-аут оду у добром расположењу (8:5). Пауза је користила нашим одбојкашима, који су заиграли много боље у наставку сета. "Прорадио" је блок наших, игра у пољу је била на завидном нивоу, а млађи од браће Петковић је почео да разиграва саиграче, посебно расположеног коректора Сашу Старовића, који је знао да искористи високе лопте нашег техничара. Одбојкаши Србије су успели да преокрену резултат (14:10) и до краја сета задрже предност.

Други сет протекао је у потпуној доминацији домаћих играча. Јаким сервисима пореметили су пријем противника, што је аутоматски успорило напад и унело нервозу у игру наше селекције. Неколико везаних грешака наших играча попут "пецања" Марка Подрашчанина, "кувања" у аут Петковића, као и добар блок Португалаца, омогућио је изабраницима Кубанца Хуана Дијаса да дођу до изједначења.

Трећи сет најбоље карактерише игру наших одбојкаша у овогодишњој Светској лиги. Иако су имали одличну прилку, српски одбојкаши нису успели да приведу сет крају на начин на који су желели. Ни овога пута није могло да прође без познатих осцилација у игри. 

Срби су почели добро и у неколико наврата имали солидну предност (8:4, 12:9), али су се домаћини враћали у игру. "Успавао" се до тог тренутка солидни Старовић (10 поена), па је Колаковић одлучио да у игру уведе некадашњег играча Црвене звезде Томислава Докића, али та измена није уродила плодом.

Португалци су "гађали" несигурног Милош Никића на пријему и невероватно је како су успели да стигну до неизвесне завршнице у којој наши одбојкаши нису искористили две сет лопте. Срби су добро реаговали на изгубљени сет и доминатном игром увели утакмицу у тај-брејк.

Знали су српски одбојкаши да свака предност у одлучујућем сету може да буде пресудна, па су од старта кренули одлучно. Гости су стекли велику предност (10:5, 13:8), коју упркос великим падовима и успонима у игри, овога пута нису испуштали до краја меча, па су сасвим заслужено тријумфовали.

Португалија: Тешеира, Силва 1, Малвеиро 10, Виолас 5, Фидалго, Жозе 13, Валдир 4, Флавио 10, Рука 1, Гашпар 21, Андре 11, Симоеш.
Србија: Н. Ковачевић 18, Јанић, Владо Петковић 1, Терзић, Станковић 15, Никић 18, Рашић, Докић 3, Старовић 16, Вељко Петковић, Подрашчанин 16, Росић.

У утакмицама петог викенда Светске лиге за одбојкаше постигнути су следећи резултати:

А група:
Тулса: САД - Италија 1:3 (21:25, 20:25, 25:21, 19:25)
Плоцк: Пољска - Порторико 3:0 (25:19, 25:22, 25:20)

Б група:
Варна: Бугарска - Јапан 3:0 (25:20, 25:21, 25:23)

Ц група:
Формоза: Аргентина - Финска 1:3 (14:25, 17:25, 25:23, 26:28)
Варжим: Португалија - Србија 2:3 (21:25, 25:19, 31:29, 17.25, 15:11)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи