Читај ми!

Вања Грбић ствара шампионе

Првенство Србије у одбојци на песку, четврто по реду, биће овог лета организовано у Крагујевцу и Београду, док ће Нови Сад бити домаћин Европског шампионата. Званични промотер бич волеја у Србији биће наш легендарни одбојкаш Владимир Грбић.

Председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић рекао је да је задовољан јер је ове године такмичење у одбојци на песку отишло корак даље, пошто је шампионат добио интернационални карактер.

"Изузетно сам поносан што је одбојка на песку из године у годину све популарнија у Србији и што је наша земља добила част да организује најпрештижнија европска надметања", рекао је Боричић. Он је додао да ће ОСС од недавно отворене куће фудбала у Старој Пазов добити на коришћење део тог комплекса где ће млађе селекције моћи да тренирају, као и да ће једна сала бити издвојена за бич волеј.

Најави шампионата присуствовала је и министарка спорта и омладине Снежана Марковић Самарџић, која је поздравила организацију такмичења.

"Србија дугује пуно одбојци. Иако су у нашој земљи сва пажња поклања фудбалу, кошарци и другим спортовима, одбојка је најпопуларнија међу школском децом. Томе су допринели резултати како мушке, тако и женске селекције", рекла је Самарџић Марковић. Она је додала да ОСС брине о развоју одбојке и похвалила челнике Савеза због популаризације и развоја тог спорта код нас.

Званични промотер бич волеја у Србији биће наш легендарни одбојкаш Владимир Грбић, који је рекао да се први пут са тим спортом срео у Италији 1992. године, где је на турниру светске категорије постао вицепрвак.

"Нисам могао да се посветим том спорту због обавеза према репрезентацији и клубу. Сада сам веома срећан што сам промотер бич волеја и верујем да ће Србија успети да изнедри тандем за Олимпијске игре", поручио је Грбић, који ће током турнира организовати мини школу одбојке за малишане.

Први турнир Националног првенства у одбојци на песку биће одржан у Крагујевцу од 16. до 19 јуна, док ће други и уједно финални турнир бити на београдској Ади Циганлији од 25. до 28. августа. За титулу шампиона Србије у одбојци на песку надметаће се 16 мушких и осам женских тимова, који прођу кавлификациони турнир, чији наградни фонд износи 11.500 евра.

Нови Сад ће од 13. до 17. јула бити домаћин Европског шампионата, који ће на плажи "Штранд" окупити најбоље екипе у мушкој конкуренциј, а наградни фонд тог турнира је 50.000 евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи