И даље у светском врху

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је после победе против Јужне Кореје да је најважније да је овај тим показао да је и даље у светском врху.

"Заиста смо врло срећни и задовољни због чињенице да ћемо се борити за пласман од 5. до 8. места, а с друге стране због сазнања да смо, после онаквог пораза од Русије, успели да се на прави начин вратимо у игру. Девојке су одиграле фантастичну утакмицу. Пре свега тактички. Одавно нисмо у тој мери испоштовали договор, поготово у фази блока и одбране", рекао је наш селектор, а затим наставио:

"Иако смо целу утакмицу одиграли на веома високом нивоу, свима нам се у глави још врти меч са Јапаном и сазнање да би том победом били на прагу полуфинала. Ипак, шта је ту је, а овај тим је показао да је и даље у светском врху. Најважније је да одржимо тај континуитет и то ће, без сумње, бити наш приоритет у даљем раду", закључио је Терзић.

Јована Бракочевић сматра да је пресудна била добра припрема за меч:

"Тачно смо знале како ће играти противник, а како ми. Направили смо сјајну варијанти са блоком, јер смо играле један на један. Такође снажним сервисом смо пореметиле њихов пријем и пут ка победи је на тај начин био трасиран. Пресрећна сам. Поготово после пораза од Русије. Сада само треба наставити пуном снагом и изборити се за то 5. место".

Тактичка припрема била је од пресудног значаја и за Мају Огњеновић:

"Знале смо колико је ова утакмица важна. Уз то, желеле смо да се вратимо на најбољи начин после јучерашњег дебакла. Имале смо добру припрему, а притом нисмо ни очекивале да могу да нам се супротставе по квалитету. Што је најважније, психички смо се вратиле на прави пут. Сад, кад смо већ пропустиле шансу за пласман у полуфинале, можда је ово и нека реалност. Екипа има пуно младих играчица, пуно неискусних, и све то треба узети у обзир. Уосталом, Италија, Холандија, Пољска и остале репрезентације које су по квалитету близу нашег, остале су без медаље. Због тога не треба превише очајавати", констатовала је Огњеновић.

Наташа Крсмановић тврди да је наш тим лако добио утакмицу пошто је све конце држао у својим рукама током целог меча.

"Велики је успех контролисати целу утакмицу, поготово после онаквог пораза од Русије. Срећна сам што ћемо играти за пласман од 5. до 8. места, јер претила је опасност и да одемо кући, наопако. Надам се да више неће бити осцилација. До краја ћемо играти пуном снагом, па шта буде", поручила је Крсмановић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи