Опроштај легенде

Када је Миљковић освојио последњи поен за победу над Италијом, схватио сам да је ово мој опроштај од плавог дреса, рекао је капитен Србије Никола Грбић, који је најавио повлачење из репрезентације. У својој 15-годишој репрезентативној каријери, Грбић освојио 19 медаља са репрезентацијом.

Поносно је носио дрес одбојкашке репрезентације пуних 15 година, био је креатор игре, постао и најбољи техничар на свету, али тој блиставој каријери је коначно дошао крај. Каптен Србије Никола Грбић најавио је повлачење из репрезентације.

У изјави за Вечерње новости, 37-годишњи Никола је рекао да је на крају Светског првенства, које је недавно одржано у Италији, донео одлуку о окончању репрезентативне каријере.

"Мислим да је ово крај. Нисам о томе уопште размишљао док је трајао шампионат. Било ми је важно да одиграмо што боље, да се домогнемо једне од медаља. Тек када је Миљковић освојио последњи поен за победу над Италијом, схватио сам да је ово мој опроштај од плавог дреса", рекао је Грбић за тај лист.

Он је додао да је пресрећан што се од репрезентације опрашта медаљом, али да остаје жал за пропуштеним финалом.

"Када је одигран тај последњи поен скупило ми се све. Кроз главу ми је прошло много тога. Осећао сам и разочарање због пораза у полуфиналу од Кубе. То је и разумљиво, јер смо били веома близу финала. Али, знам да ће временом то да се слегне, да ћу бити презадовољан што сам се опростио медаљом. Схватићу и да је та бронза била још једно моје велико остварење", нагласио је Никола.

Момак из Клека каријеру је почео у Банату, провео је једну сезону и у Војводини пре него што је отишао у Италију, у којој је наступао за више клубова.

Никола Грбић је последњи члан славне генерације која је 1995. године на првом појављивању на неком великом такмичењу, после распада СФРЈ, освојила бронзану медаљу.

После тог такмичења, Србија до се до данас налази у самом врху овог спорта. Овај сјајни играч је један од најзаслужнијих зашто је Србија постала одбојкашка велесила, и зашто је то једини клупски спорт у којем су забележени бољи успеси него за време СФРЈ.

Никола је са репрезентацијом освојио чак 19 медаља на великим такмичењима, а шест пута је проглашаван за најбољег техничара, четири пута на европским и два пута на светским првенствима.

Број коментара 76

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи