Бронза сија као злато

Селектор српске одбојкашке репрезентације Игор Колаковић истакао је да је изузетно задовољан због победе над Италијом и освајања бронзане медаље на Светском првенству, пре свега зато што је екипа успела да се подигне после тесног пораза од Кубе у полуфиналу.

"Било нам је јако тешко после пораза од Кубе (2:3). Свима су нам у глави биле оне лопте у тај брејку, али знали смо да не можемо да вратимо време, да постоји само овај тренутак", рекао је Колаковић после победе од 3:1 (25:21, 25:20, 26:28, 25:19).

"Много ми је драго што смо успели да се вратимо и после тешке ноћи и тако драматичног пораза одиграмо изузетно квалитетно. Имали смо и вечерас пад у трећем сету, али смо се вратили на величанствен начин. Заслужено смо освојили ову медаљу, која је огромна за нас", додао је селектор.

Капитен Никола Грбић сагласио се са оценом селектора и похвалио млађе саиграче што су успели да се саберу после пораза од Кубе у мечу у чијем су тај брејку имали и вођство од 13:11. Признао је, ипак, да га још боли неуспех у полуфиналу, можда и више него што га радује освојена медаља.

"Толико је било то разочарење да га је било тешко игнорисати, а то кажем ја који сам у каријери прошао све. Није могло да се каже: 'У реду, сада нећу да мислим о томе, него о борби за треће место'. Зато стварно треба да смо презадовољни како смо играли", навео је Грбић.

Најбољи поентер Србије Иван Миљковић такође је казао да ће медаља са Светског првенства, друга у историји српске одбојке, бити од великог значаја за младе репрезентативце.

"Ово је врло битна медаља за млађе момке. Веома велики успех и велико искуство за будућност", нагласио је Миљковић.

Марко Подрашчанин је признао да је страховао да његов тим неће успети да тако брзо преболи полуфинални пораз.

"Баш сам се прибојавао после синоћњег пораза, али смо захваљујући нашим главама успели да се одморимо, заборавимо тај пораз и остваримо оваку значајну победу", рекао је Подрашчанин, док је Никола Ковачевић подсетио да је већини српских репрезентативаца бронзана медаља са Светског првенства у Италији највећи успех у каријери.

"Презадовољан сам. Италија није играла са много жара, а ми, за разлику од њих, нисмо много грешили, тако да је медаља била неминовна", казао је Ковачевић.

Бојан Јанић је оценио да је бронзана медаља огроман успех за Србију, док су Драган Станковић и либеро Марко Росић истакли да је њихова екипа више желела победу од Италијана.

"Вероватно још нисмо свесни колико је тешко било стићи овде, колико смо тешких момената прошли. Заслужено смо освојили ову медаљу, више смо је је желели од Италијана", нагласио је Росић.

Милош Никић кратко је рекао да поносан на свој тим.

Селектор Италије Андреа Анастаси честитао је Србији на заслуженом тријумфу.

"Нисам срећан, јер смо напорно радили цео турнир, а вечерас нисмо играли како можемо. Србија је, са друге стране, играла срцем. Драго ми је због Никола Грбића коме сам био тренер када је био млађи и који је један од најбољих људи које сам упознао", навео је Анастаси.

Репрезентативац Валерио Вермиљо је, ипак, казао да је Италија на Светском првенству остварила добар резултат.

"Турнир је био добар за нас, а посебно ми је драго што су дворане увек биле пуне, што се видело да је народ гладан одбојке. Надали смо се да ћемо нашим навијачима пружити бар још мало, узети ту медаљу, али Србија је играла веома добро. Били су бољи", рекао је Вермиљо.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи