Против Италије за бронзу

Куба је финалиста. Репрезентација Србије није успела да се пласира у финале Светског првенства у Италији, пошто је у полуфиналу изгубила од Кубе са 3:2. Наши одбојкаши имаће прилику да освоје медаљу, они ће у борби за вронзу играти са Италијом која је у другом полуфиналу поражена од Бразила са 3:1.

Били смо сведоци фантастичне одбојке, тактичког надмудривања у борби за велики циљ - пласман у финале. Србија није имала среће да у тај-брејку стигне до финала. Иако смо имали предност од 13:11, то није било довољно да се победе одлични Кубанци. Игра пуна успона и падова на обе стране, на крају само је било једно место за финале, обе екипе су заслужиле победу. Други финалиста је Бразил који лагано, наизглед са пола снаге савладао домаћина Изалију са 3:1 (25:15, 25:22, 23:25, 25:17).

Противник је претио, Србија је повела. После велике борбе, били смо стрпљивији и тако донели превагу у сету.

Изједначена игра до првог техничког тајм аута, на који Кубанци одлазе са поеном предности. После паузе наши одбојкаши везују три поена, и прелазе у вођство. Кубанци успевају да изједначе, и на другом техничком тајм-ауту поново воде са поеном предности.

Опет преокрећемо резултат и сада имамо поен предности. Резултатска клацкалица, наши ипак успевају да у финиш сета уђу са вођством од два разлике, 20:18. Наши одржавају предност, противник прети. Након велике борбе наши стижу до две сет лопте, прва је искоришћена за коначних 25:22.

Кубанци су поправили блок, а снажним срвисима улили су додатно самопоуздање и на тај начин сломили отпор наших одбојкаша. Противник решава сет у своју корист са убедљивих осам разлике.

Наставља се игра поен за поен и у другом сету. Противник је успешнији и на техничком тајм-ауту имају предност од два разлике. После паузе Кубанци повећавају на 10:6, враћамо се на минус два. Спорна одлука судија омугућава да се противник врати. Наши су деконцентрисани, што противник користи да стекне предност од 13:8. Србија покушава да се врати, противник је неумољив и на другом техничком тајм-ауту има предност од шест поена. Кубанци настављају са одличном игром и у финишу имају предност од 20:14, На крају сета је 25:17 за Кубу.

Паклена завршница трећег сета припала је Кубанцима. Противник је имао више среће и концентрације и успео да реши сет у своју корист.

Нови сет, још већа борба. Противник опет има предност од 8:6. Пробудио се Миљковић, и успевамо да преокренемо резултат и стигнемо до предности - 13:11, противник стиже до изједначења. На другом техничком тајм ауту имамо предност 16:15. Стижемо и до два поена предности, које успевамо да одржимо до финиша сета. 21:19. Кубанци се не предају,  изједначење. Наставља се игра поен за поен, Србија стиже до сет лопте, изједначење. Некористимо још три сет лопте. Кубанци освајају сет лопту, изједначење. Противник не користи још једну сет лопту, али трећу користе за 31:29.

Крећемо силовити. Одбојкаши Србије одлучни су у намери да изборе пети сет. На првом техничком тајм-ауту имамо предност од 8:5. Освајамо и наредни поен. Противник се не предаје и успева да изједначи 11:11. Наставља се игра нерава и наши на паузи имају предност 16:14. Одржавамо два разлике, а у финиш сета улазимо са три поена предности 22:19, нови поен за Србију. Стекли смо предност за миран крај - 25:22.

Пети сет. Рововска битка се наставља. Имамо два поена предности 5:3, Кубанци успевају да преокрену на 8:7, потом воде са 10:8. Поново правимо преокрет - 11:10. Стижемо на 13:11. Противник поново успева да изједначи и стигне до меч лопте изједначење и нова меч лопта за противника, успевају да је искористе за коначних 16:14 у петом сету. 

Број коментара 71

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи