Важна победа против Кубе

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић изјавио је да је задовољан игром и победом екипе у мечу са Кубом, чиме је екипа показала да је заборавила поразе из првог дела такмичења на Светском првенству.

Одбојкашка репрезентација Србије победила је у Милану Кубу са 3:1 у сетовима (16:25, 25:19, 25:22, 25:19), у првој утакмици такмичења у Групи Х на СП.

"Задовољан сам игром и победом против Кубе. Они су имали самопоуздање због победа у прошлим мечевима и то се видело, нарочито у првом сету. Играли смо, међутим, стрпљиво и паметно у наставку меча и то нам је донело победу", рекао је Колаковић после меча.

Према његовим речима, Србија је дошла до важне победе на Светском првенству, после два пораза.

"Очигледно је да смо игром коју смо показали против Кубе успели да заборавимо први део Шампионата", рекао је Колаковић.

Репрезентација Србије изгубила је од Пољске и Канаде у првој фази такмичења на СП.

Капитен репрезентације Никола Грбић оценио је да је екипа у првом сету имала грешке у свим елементима игре и да је било немогуће да остане у "резултатском егалу".

"Знали смо да не смемо да размишљамо о томе и да морамо да наставимо да играмо. Имали мало среће, јер су они грешили, нису били прецизни, у неку руку и они су нам помогли. Лагано је њихова игра падала, а наша била боља. Током утакмице је превагнуло на нашу страну", рекао је Грбић.

Репрезентативац Србије Марко Подрашчанин нагласио је да је екипа после лошег почетка ипак успела да победи.

"Успели смо да добијемо трећу узастопну утакмицу против Кубе на важним такмичењима. Она нам отвара врата полуфинала на Светком првенству, али не смемо да станемо већ да поновимо овакву игру и против Мексика", рекао је Подрашчанин.

Наредни меч Србија ће играти са Мексиком у суботу у 17.00, док се сутра у 21.00 састају Мексико и Куба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи