Читај ми!

Пораз Партизана уз звук сирене, у Француској остале шансе за треће место

Кошаркаши Партизана поражени су Буржа у гостима резултатом 73:71, у утакмици 10. кола Еврокупа. Партизан је изгубио иако је водио током већег дела сусрета, а пресудио му је Томас Скраб у последњој секунди, пошто је покупио промашај Данила Анђушића и био бржи од сирене.

Црно-бели су катастрофално реаговали пошто се лопта одбила од табле и такмичење у групи ће највероватније завршити на четвртој позицији, одакле ће у Топ 16 фазу.

Утакмица у Француској почела је "на плећима" Рашона Томаса, који је у првих неколико напада решавао нападе Партизана. Успели су гостујући играчи да дођу до предности у финишу прве четвртине, а да средином оду и на +10.

Чинило се у тим тренуцима да ће екипа Саша Филиповског тада успети да сломи отпор домаћина, али се то није догодило.

Бурж је успео да се врати и казни лошу завршницу првог полувремена црно-белих, па је разлика на паузи износила само пола поена.

Дуел није био превише квалитетан, штавише, обиловао је грешкама, лошим одлукама и промашеним шутевима. Некада су тимови промашивали у серијама, а Бурж је трећем кварталу чак успео и да преокрене.

Срећом, то је било кратког даха, пошто је Партизан узвратио и поново преузео какву-такву резултатску контролу.

Ни ту није био крај јер се поново десило исто – преокрет Француза, па одговор црно-белих. Драматична завршница је била неизбежна и овога пута... Скраб је на већ описан начин решио питање победника и распоред у групи у којој је Хувентуд победом над Униксом (84:77) оверио прву позицију.

Херој Скраб је завршио сусрет са 11 поена, једним мање од Пелоса, док је Анђушић био најефикаснији са 16, уз три асистенције.

Код Партизана се истакао Томас са 15 постигнутих поена, док је још једино Милер-Мекинтајер имао двоцифрен учинак – додао је 11 поена.

У осталим утакмицама Бахчешехир је коначно наплатио добре партије у Еврокупу и савладао Венецију са 108:74, док је Левалоа био бољи од Бреше са 86:81.

Партизан затвара прву фазу заосталом утакмицом са Венецијом.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи