Читај ми!

Две деценије од смрти Хариса Бркића

Пре тачно 20 година преминуо је бивши кошаркаш Партизана Харис Бркић, који је претходно упуцан на паркингу испред хале ”Пионир”.

На данашњи дан пре равно две деценије напустио некадашњи капитен црно-белих и бивши играч Будућности из Подгорице, сарајевске Босне и Борца из Чачка - Харис Бркић.

Кобног 12. децембра 2000. године, Харис је раније изашао са тренинга и пришао свом аутомобилу, тамо га је сачекао непознати нападач који је пуцао у двадесетшестогодишњег кошаркаша и нанео му ране од којих је преминуо три дана касније.

Двадесет година касније, легенда о играчу који је имао сјајан двокорак, капитену Партизана и пријатељу и даље живи.

Харис Бркић је рођен 24. јула 1974. године у Сарајеву, а кошарком је почео да се бави са 10 година, када је отишао на први тренинг у КК Босна.

Са свега седамнаест година, Бркић 1992. године прелази у Партизан одакле је позајмљен Борцу из Чачка. У редовима чачанског тима, Бркић је одиграо своје прве минуте у сениорској конкуренцији, након чега је убрзо уследио повратак у Партизан, где је за шест сезона освојио три титуле шампиона државе и три национална купа.

У сезони 1997/98, Харис Бркић је био капитен тима који се пласирао на "фајнал фор" у Барселони.

У сезони 1999/2000, Бркић је играо за подгоричку Будућност, тим у којем је започео и сезону 2000/01. После неколико недеља, Харис се из Подгорице вратио у свој Партизан, али је његов повратнички стаж у црно-белом дресу је прекинут пуцњима испред тадашњег "Пионира".

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи