Читај ми!

Бруксова пресрећна због ЕП; Андерсонова: Марина извукла из нас оно најбоље

Капитен кошаркашица Србије Јелена Брукс изјавила је да је срећна што су успеле да победе Турску и осигурају пролазак на ЕП. Ивон Андерсон истакла искуство и таленат тима, али и одлично урађен тренерски део посла.

Кошаркашице Србије победиле су Турску са 83:76 после продужетака у ФИБА балону у Истанбулу, чиме су избориле пласман на ЕП 2021.

"Као што смо сви и видели, Србија увек воли да иде оним тежим путем. Али у последњих пет минута показале смо како је требало да играмо од почетка. Мислим да смо целу утакмицу држале нашу одбрану, наш систем. Није било лако. Турска је била малтене у пуном саставу. Пресрећна сам што смо успеле да извучемо ово и да осигурамо пролазак на Европско првенство", рекла је Бруксова за сајт КСС.

Најзаслужнија за победу Србије Ивон Андерсон, која је утакмицу завршила са 25 поена, шест асистенција, пет скокова, каже да је одлучио таленат и то што екипа има доброг тренера.

"Била је тешка утакмица. Селекција Турске годинама игра у истом саставу. За ову акцију су тренирале целу недељу, јер им је сезона прекинута, док ми још покушавамо да се уиграмо. Биле су спремне за велику борбу и срећом нисмо пале, узвратиле смо истом мером. У одлучујућим тренуцима, урадиле смо оно што је требало. Одлучило је наше искуство и таленат, али и тренерски део посла. Добро смо вођене, Марина је из нас извукла оно најбоље", рекла је Андерсонова.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи