Читај ми!

Цибона намучила Партизан, друга победа Филиповског на клупи црно-белих

Кошаркаши Партизана савладали су као гости екипу Цибоне са 82:75, у утакмици седмог кола АБА лиге. Црно-бели одиграли одлично прво полувреме, па дозволили противнику да се у потпуности врати у игру. Сашо Филиповски забележио и другу победу откако је сео на клупу београдског тима.

Партизан је везао другу победу у регионалној лиги, али су се црно-бели на утакмици у Загребу добрано намучили, иако коначан резултат то не показује - 82:75.

Сашо Филиповски је имао времена за тренинг са тимом, пошто је меч против Венеције у Еврокупу одложен због коронавируса у италијанској екипи.

Партизан је одиграо одлично прво полувреме. После изједначене прве четвртине, црно-бели одличном одбраном и шутом за три поена долазе до убедљивих 15 поена предности.

Екипа из Београда имала је на полувремену десет поена вишка (50:40), али је уследио период очајне игре црно-белих, са великим бројем изгубљених лопти, што Загрепчани користе и сериjом 20:5 преокрећу резултат у своју корист.

Партизан је некако вратио игру до краја треће деонице, а онда почетком последње, на крилима Немање Гордића, поново стижу до двоцифрене предности.

Домаћин више од седам минута игре није постигaо погодак у последњој деоници, што је Партизан искористио да прикупи залиху поена и мирно приведе меч крају.

Без обзира на велики број изгубљених лопти – чак 19, црно-бели су имали одличне проценте у шуту из игре – 18/33 за два поена, 11/24 за три.

На крају, најефикаснији у тиму Партизана био је Маркус Пејџ са 16 поена (тројке 4/5), Никола Јанковић постигао је 15, уз 12 скокова, Дангубић 13. Гордић је меч завршио са 6 поена и 10 асистенција.

У тиму Цибоне истакао се Филип Бундовић са 20 поена, док је Роко Пркачин додао 16.

Партизан сада има позитиван скор у АБА лиги, четири победе и три пораза, док је Цибона, уз два тријумфа, забележила пети пораз.

Екипа црно-белих очекује изузетно напорна и значајна седмица, пошто у уторак и четвртак играју две утакмице Еврокупа (против Уникса и Хувентуда), док следећи меч у АБА лиги играју против вечитог ривала Црвене звезде (у понедељак).

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи