Читај ми!

Брајант после смрти зарадио 20 милиона долара

Магазин Форбс објавио је годишњу листу најплаћених славних личности које зарађују постхумно, а на њој се нашао Коби Брајант.

Легендарни кошаркаш Лос Анђелес лејкерса погинуо је у хеликоптерској несрећи почетком године, а његова смрт је повећала продају спортске опреме и његове аутобиографије.

Брајант је на листи заузео шесто место, а његова зарада у 2020. години процењена је на 20 милиона долара. 

Линија патика са његовим именом је распродата за 48 сати, а поједини модели се продају на интернету за више од 1.000 долара. 

Како преноси Форбс, прошле године је више НБА играча носило Кобијеве патике, него што је носило наредна два најпопуларнија модела заједно – Кајријеве и Џорданове.  

Брајантова аутобиографија из 2018. године, Менталитет мамбе: Како играм, продата је десет пута више него 2019. године.

"Његова смрт је трагична и ужасна. Читавог живота је био невероватан, а онда је неочекивано отишао. Све то је утицало на његово наслеђе. Сада је као Елвис Пресли", оценио је Кен Голдин, продавац меморабилија.

Поједини навијачи Лејкерса и поштоваоци лика и дела Кобија Брајанта, бурно су реаговали на друштвеним мрежама, сматрајући да је "Мамба" прерано на листи и да је то знак непоштовања. 

На Форбсовој листи су и Мерилин Монро, Џон Ленон, Фреди Меркјури, Боб Марли, Елвис Пресли... На врху листе је Мајкл Џексон, са зарадом од 48 милиона долара. 

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи