Читај ми!

Маљковић и Јурас у програму ФИБА за женску кошарку

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић и судија Јасмина Јурас водиће нови пројекат ФИБА Европе за младе тренере и судије у женској кошарци.

Како је саопштено, челна кућа кошарке на Старом континенту је на овај начин указала изузетну част Маљковић и Јурас и препознала њихов изузетан досадашњи рад и ангажман на пољу промоције женске кошарке у Европи и свету.

"Велика ми је част што ћу учествовати у овом програму и што су баш мене одабрали да подучавам младе стручњаке. ФИБА још једним пројектом показује колико пажње поклања женској кошарци и женама у спорту. Потрудићу се да током програма пренесем што више знања и искуства на младе генерације и надам се да ћемо сви заједно кроз овај пројекат успети да активирамо још већи број девојчица и жена да се укључе у кошарку и постану део једне предивне заједнице", рекла је Маљковић.

Српска селекторка биће задужена за тренерски део програма, док ће Јурас водити бригу о судијском програму.

Заснована на концепту размене искуства и учења, најновија иницијатива, коју подржава Европска унија ће помоћи женама које раде у спортским организацијама да побољшају своје квалификације и развију постојеће вештине, тако што ће проводити одређени део времена у другим државама и учити на другачији начин.

Тренери и судије ће учествовати у различитим активностима, а централна активност пројекта догодиће се на ФИБА Европском женском кошаркашком самиту, који ће се организовати у Словенији 2021. и 2022. године.

Програм ће се спроводити у сарадњи са националним федерацијама Финске, Француске, Словеније и Шпаније, а посебну сарадњу обављаће са Кошаркашким савезом Србије.

"Веома смо узбуђени због пројекта и подршке Европске уније. То је позитиван знак за све нас у овим изазовним временима. Уверени смо да ће овај пројекат постићи велики успех и додатно ојачати наше импресивне резултате у сличним развојним иницијативама које смо покренули", истакао је извршни директор ФИБА Европе Камил Новак.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи