Формирана јединствена кошаркашка лига Kосова и Албаније

У Тирани је потписан уговор о сарадњи за успостављање јединствене кошаркашке лиге Албанија-Kосово, а споразум су потписали председници кошаркашких савеза Kосова и Албаније, Арбен Фетаху и Авни Понари.

Јединствена кошаркашка лига први је заједнички спортски пројекат Приштине и Тиране.

Ова лига има за циљ да реализује дугогодишњу идеју за развој такмичарских активности клубова са Kосова и Албаније. Такмичарски календар ове лиге одвијаће се упоредо са националним лигама, наводи се у саопштењу из Тиране.

Споразум је потписан у присуству премијера Албаније Едија Раме, министарке културе, омладине и спорта Kосова Вљоре Думоши, министарке образовања, спорта и омладине Албаније Бесе Шахини И председника ФИБА Европе Тургаја Демирела.

Премијер Албаније, Еди Рама, у свом говору, између осталог, рекао је да су такве иницијативе добродошле и да имају његову подршку.

"Ова лига је дугогодишња жеља и идејама треба времена да се догоде и ова чињеница се дешава", рекао је Рама.

Рама је такође говорио о другој сарадњи Албаније и Kосова, али према њему, ова лига кроз конкретне активности иде корак даље и ова лига ће бити подстицај за многе друге иницијативе.

"Ова лига ће подићи ниво такмичења и створити простор за бољи квалитет на паркету", додао је Рама.

Новоизабрани председник јединствене лиге Иљир Требићка, рекао је да је то посебна иницијатива, захваливши се владама што су препознале ову иницијативу.

"То је посебна лига за целу албанску нацију", рекао је он.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи