НБА: Нејасно када ће се лига наставити

Челници НБА лиге ни на синоћној видео конференцији нису успели да одреде ни оквирни термин када би такмичење могло да се настави. Комесар лиге Адам Силвер истакао да је до даљег нејасно када ће то бити, а да је сада главни приоритет здравље људи.

Такмичење у НБА лиги је прекинуто 12. марта због пандемије и од тад се води полемика око тога кад ће се наставити, а до конкретних одговора није се дошло ни на последњој видео конференцији челних људи потврдио је комесар лиге Адам Силвер.

"Нисмо у позицији да доносимо било какву одлуку. Нејасно је кад ће се лига наставити. Једноставно, то је закључак донет на основу извештаја званичних тела државе", рекао је Силвер и посебно истакао да је здравље људи на првом месту.

"Постоји много тога што се мора поклопити да бисмо могли да донесемо одлуку, а сад смо далеко од тога. Остаје до даљег нејасно како ће и кад бити. Услов свих услова је да здравље играча и осталог особоља у лиги буде у потпуности безбедно".

Ситуација у САД је из дана у дан све гора. Они су тренутно највеће жариште пандемије са преко 700.000 случајева оболелих и 37.158 смртних исхода.

Прекид сезоне је већ донео бројне организационе и финансијске проблеме клубовима и самим играчима.

Америчка професионална кошаркашка лига је покренула акцију продаје заштитних маски са грбовима свих тимова, а сва средства ће бити донирана заједницама на које је најнеповољније утицала пандемија вируса.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи