Стеф Кари први НБА играч тестиран на коронавирус, неколико дана пре Гобера

Кошаркаш Голдејн стејта Стеф Кари изјавио је да је био први играч у НБА који је тестиран на коронавирус, неколико дана пре него што је откривено да је Руди Гобер позитиван.

Стеф Кари пропустио је највећи део НБА сезоне зобг повреде шаке, а тек што се вратио на терен и одиграо прву утакмицу у дресу Голден стејта, клуб је 7. марта објавио да је њихов најбољи играч болестан и да ће пропустити неколико наредних мечева.

У том тренутку није било много заражених коронавирусом у Америци, али Вориорси нису хтели ништа да препусте случају – тестирали су Карија на ковид-19, а резултат је био негативан.

"Те ноћи осетио сам малаксалост. Температура је почела нагло да скаче. Прво што сам помислио било је 'Да ли је могуће?', 'Какве су шансе да се то десило?'. Месецима сам чекао да се вратим на терен после лома шаке и две операције. Само сам желео да играм", рекао је Кари.

Кари је тестиран само четири дана пре него што је Јута објавила да је њихов центар Руди Гобер заражен коронавирусом – 11. марта.

Француз је био први играч у НБА који је био позитиван на тесту, а његово понашање у том периоду било је за сваку осуду.

"Претња од мистериозног вируса везала ме је за кревет у изолацији, како би сачувао све за које бринем – жену, децу, саиграче, навијаче. Срећом, тест је био негативан. Али цела ситуација снажно је утицала на мене, био сам потресен", каже Кари.

Кари је имао обичан грип, без трагова коронавируса. Ипак, један од најбољих кошаркаша данашњице свеједно мора да сачека наставак НБА сезоне, а он ће зависити од пандемије мистериозног вируса из Кине.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи