Копривица о АБА лиги: Било које решење неће бити праведно

Професор Владимир Копривица, један од најцењенијих стручњака у области кондиције, који је задужен за физичку припрему кошаркаша Партизана, изјавио је да су питање шампиона и испадање из првенства два највећа проблема са којима је суочена регионална АБА лига. Истиче да је цела ситуација свима у Партизану тешко пала, а посебно тренеру Триникијерију, јер је његова породица била усред пандемије у Италији.

"Најлакше се решити проблема испадања из лиге. Једноставно се може донети одлука да се АБА лига прошири, па да наредне сезоне испадне већи број екипа. То је безболно и можда праведно, јер треба да уђу у АБА лигу они који су заслужили, а да не испадне нико, јер то није решено на терену", рекао је Копривица Тањугу.

Професор Копривица истиче да ће одлука од прваку регона бити донета у односу на то како ће се решити ситуација у Евролиги и сматра да се АБА лига неће ту много ни питати.

"Питање је како ће се клубови односити према томе, какав ће став заузети. Партизан је био први и без обзира на последње коло. Ми смо се веома радовали том плеј-офу, јер смо били у изванредном тренутку, били смо у форми и имали смо добру атмосферу. Сви играчи су били здрави и постојало оно што ја осетим, а то је када на терену видите да се неко радује утакмици и да је сигуран да ће победити, да уопште не мисли да може да изгуби. Много смо се радовали томе што је следило и онда је дошао прекид", рекао је Копривица.

Како каже, могуће је више решења, али да се два намећу за завршетак такмичења на Јадрану.

"Могуће је више решења, али два су основа. Или ће се сезона поништити или ће признати Партизану да је био најбољи у регуларниом делу. Са тим се вероватно неће сложити клубови који су имали шансу да заузму то место после плеј-офа. Све је неизвесно. Ја сам у Партизану и да га прогласе шампионом, то није исти осећај као када то на терену заслужите".

Копривица истиче и да нико не треба да мисли да ће неко да ликује ако буде проглашен шампионом.

"Остаје недореченост и не може се томе радовати неко ко искрено воли спорт и живи у њему. Са друге стране, проблем је и да све то што смо радили буде поништено. Шта смо радили - ништа, зашто смо били најбољи...Или ови други клубови, који су постигли неки успех, резултат... Зашто да се све то ођедном негира... Ни то није лако. Било које решење нити је праведно нити једноставно. У овом тренутку људски животи су најважнији. Вратиће се спорт, биће још, сезона и ово ће се једном јуче звати".

Он истиче да је цела ситуација кошаркашима Партизана тешко пала и да су многи отишли у САД да буду са својим породицама, а додаје и да су тренери из стручног штаба стресно доживели целу ситуацију.

"Триникијерију је било најтеже, јер је његова породица била усред пандемије у Италији. Чујемо се, каже да је све много боље", закључио је Копривица.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи