Флорида ”зове” НБА лигу да заврши сезону

Док се Америка бори са епидемијом Ковида-19, а НБА лига на челу са Адамом Силвером размишља о модалитетима за наставак сезоне, стиже вест са Флориде, односно тамошњих власти, које су дозволиле наставак рада спортског сектора, што јесте охрабрујућа вест и добра опција за најјачу кошаркашку лигу света.

Наиме, ова америчка држава сврстала је професионални спорт у есенцијалне активности у новонасталим, коронавирус околоностима.

Ипак, постији једно јасно и очекекивано ограничњење - евентуални спортски догађају одржаваће се без присуства публике.

У препоруци, односно допису који је упутио Џеред Московиц, државни координатор Одељења за управљање у кризним ситуацијама на Флориди, стоји да се спорт треба сврстати у "основне делатности" током трајања ванредног стања који је изазвало ширење Ковида-19.

Наводи се да се међу људе којима је дозвољено да раде током пандемије рачунају и запослени у професионалној спортској и медијској продукцији са националном публиком, укључујући све спортисте, забављаче, продукцијски тим, извршни тим, медијски тим и све друге који су потребни да би се олакшало пружање услуга у том сектору, али само ако су догађају затворени за ширу јавност.

Да ли ће ово нагнати руководство НБА лиге и комесара Адама Силвера на неку акцију, остаје да се види. Свакако, лепо је чути да се коначно појављују опције које омогућавају завршетак НБА сезоне на терену.

Подсетимо, НБА лига је суспендовала такмичење 12. марта, када је утврђено да центар Јуте Руди Гобер има коронавирус.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи