Лазић: Узалуд и НБА играчи ако не испунимо циљеве

Капитен кошаркаша Црвене звезде Бранко Лазић рекао је да црвено-бели у новој сезони на терену морају да оправдају улогу фаворита и покажу због чега имају епитет најјачег тима у региону. Звезда у наступајућој сезони брани три трофеја, у АБА лиги и Суперлиги Србије, а нову сезону почиње у Загребу наступом на Суперкупу АБА лиге, који је такође освојила прошле године.

"У последњих неколико година сви Црвену звезду сматрају за фаворита. Ми морамо да докажемо да смо достојни тога. Сви заиста причају да је ово најјачи тим и да Звезда није имала јачу екипу. Разумем да се то прича на почетку, али ми после тих прича на крају сезоне морамо да погледамо иза себе и да видимо да ли смо ми оправдали улогу најјачег тима. Ако не испунимо све циљеве, узалуд и да су овде били НБА играчи ако нисмо урадили оно што се од нас очекује. Без обзира на имена, ми морамо на терену да покажемо зашто смо овде", рекао је Лазић Тањугу.

Екипа Милана Томића припремни период завршила је са три победе на турниру у Атини, где је два пута побеђен Олимпијакос, а савладан и Перистери.

"Атина је одрађена онако како треба. Пре свега, нећемо да узмемо у обзир победе, јер је у овом припремном периоду најважније да се екипа уигра и да се успостави хемија, што смо и искористили. Кажем опет, победе нису битне, колико напредак који смо остварили. Можемо да будемо задовољни овим припремним периодом", рекао је он.

Звезда у наредној сезони брани три трофеја, у АБА лиги и Суперлиги Србије, а нову сезону почиње у Загребу наступом на Суперкупу АБА лиге, који је такође освојила прошле године.

"У среду путујемо у Загреб, где нас очекује Суперкуп АБА лиге, прво званично такмичење. Наравно да желимо да поновимо успех од прошле године и да одбранимо трофеј, али и да искористимо те утакмице да се што боље припремимо за почетак Јадранске лиге и за почетак Евролиге", истакао је борбени бек.

Лазић је рекао и да нема личне циљеве у новој сезони и да сви треба да се подреде тиму.

"Личне циљеве немам и мислим да нико не треба да их има. Сви треба да се ставимо у службу тима и заједничкиг циљева који стављени испред нас, пре свега Јадранска лига, па и све остало. Треба да размишљамо у том правцу, а све личне циљеве да остварујемо ван кошарке", закључио је Лазић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи