Рађа: Урадио бих исто што и Дивац у Аргентини

Бивши кошаркашки репрезентативац СФРЈ и Хрватске Дино Рађа, изјавио је да Владе Дивац није српски националиста и да би он исто урадио да је неко "у оно доба" ушао на терен са српском заставом.

Рађа је то рекао гостујући на ХРТ-у, подсећајући се догађаја са Светског првенства у кошарци у Аргентини 1990. године. Југославија је освојила титулу, а Дивац је од једног навијача који је ушао у терен узео и бацио хрватску заставу.

"Да је мени у оно доба неко дошао са српском заставом, ја бих исто то направио. Највећи део спортских успеха постигао сам кроз ту државу, а сад би неко то хтео да избрише гумицом", рекао је прослављени играч, који је недавно постао члан кошаркашке Куће славних.

Он верује да би кошаркашка петорка - Тони Кукоч, Владе Дивац, Дражен Петровић, Јуре Здовц и Дино Рађа - могла све, а оценио је да је сплитска "Југопластика" најбољи европски клуб 20. века.

"Ми смо били екипа клинаца у комбинацији с једним искусним Душком Ивановићем, а Перас и Собин били су коју годину старији од нас. Организација клуба, начин рада, све то скупа почнеш да цениш тек касније", рекао је Рађа.

Ом каже да га фасцинира историја и да је у основној школи желео да постане професор историје.

"Фасцинирају ме диктатори, већина њих завршила је у прашини, све су то неки ликови, мене то интересује. Тито је у мени побудио интерес - ко је тај лик којем сам са шест година ишао да машем заставицом. Стара је говорила да је 'Бог ходао по земљи док је Тито био жив' ", закључио је Рађа.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи