Харден МВП, Симонс руки године, Оладипо највише напредовао

Ноћас је у калифорнијској Санта Моники одржана церемонија доделе НБА награда, а признање за најкориснијег играча (МВП) сезоне 2017/18. припало је Џејмсу Хардену из Хјустона. Најбољи новајлија је Бен Симонс, док је највише напредовао Виктор Оладипо.

Популарни "Брада" је овога пута победио у изједначеној трци са преостала два кандидата – Леброна Џејмса и Ентонија Дејвиса.

Подсетимо, прошле сезоне су Харден и Вестбрук водили велику борбу (поготово статистичку), а на крају је титула припала играчу Оклахоме.

Врло интересантна је била и борба за рукија године, а у дуелу Бена Симонса из Филаделфије и Донована Мичела из Јуте, тас је превагнуо на страну аустралијског играча.

Много мање дилеме било је у избору за играча који је највише напредовао, где је сасвим очекивано признање добио Виктор Оладипо из Индијане, као и у избору за дефанзивца године, где је победио Руди Гобер из Јуте.

Ваља напоменути да је гласање за главне награде завршено пре почетка плеј-офа.  

Најбољи тренер сезоне је Двен Кејси из Торонта (у међувремену добио отказ па преузео Детроит), најбољи шести играч је Лу Вилијамс из ЛА Клиперса, док је најбољи оперативац Дерил Мори из Хјустона.

За најбољег саиграча изабран је Џамал Крофорд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи