Звезда први пут боља од Олимпијакоса

Кошаркаши Црвене звезде савладали Олимпијакоса 89:78 у 20. колу Евролиге. Наредни меч Звезда игра против Басконије 2. фебруара у гостима. Скандалозан транспарент на трибинама обележио почетак меча.

Звезду су до победе предводили веома расположени Дилан Енис са 21 поеном, Рочести и Дангубић постигли су по 11, док је Бјелица додао девет.

Код Олимпијакоса најефикаснији били су Спанулис са 16, Робертс са 14 и Папаниколау са 12 постигнутих поена.

Озбиљну сенку на значајну прву победу Звезде над тимом из Пиреја у Евролиги бацила је "акција" групе навијача који су новајлију у редовима црвено-белих Алена Омића дочекали увредљивим повицима и транспарентом. На транспаренту је писало: "Шиптар, Хрват, Балија, нису моја братија!!".

Омићевих дебитантских шест поена и исто толико ухваћених лопти снажним аплаузом је испратио остатак публике. 

Београдски црвено-бели су имали двоцифрену предност и били боља екипа у првом полувремену, али су се гости вратили у меч након искључења тренера Алимпијевића и после три одигране деонице повели.

Ипак, уз гласну подршку са трибина, предвођена Миленком Топићем са клупе, Звезда је успела да се освести, постигне 32 поена у последњој четвртини и преломи меч у своју корист.

Црвено-бели уписали су осму победу у 20 одиграних мечева и налазе се на деоби десетог места Евролиге.

Олимпијакос се налази на деоби треће позиције са скором од 13 победа и седам пораза.

Наредни меч Звезда игра против Басконије у гостима 2. фебруара. 

Ток меча:

20.55 - Крај меча, победа Звезде над Олимпијакосом 89:78.

20.26 – Завршена је трећа четвртина након које Олимпијакос води са 63:57.

Потпуно се распала игра Звезде која је у трећој деоници примила 29 поена, а постигла 14. Великих проблема Звезда има у грађењу скока, па Олимпијакос успева често да дође до друге, па чак и треће шансе за кош. Олимпијакос је надокнадио двоцифрени заостатак у овој деоници. 

20.10 – Тренер Звезде Душан Алимпијевић зарадио је две везане техничке због оштрог приговора судијама, због чега је исључен са утакмице. Екипу ће до краја меча водити његов помоћник Миленко Топић.

20.05 – Настављен је меч.

19.49 – Након првог полувремена Црвена звезда води против Олимпијакоса са 43:34. Најефикаснији у домаћој екипи су Енис са девет, Рочести са осам и Дангубић са седам поена. На другој страни најрасположенији су Спанулис са осам и Принтезис и Манцарис са по шест поена.

Других десет минута меча протекли су у знаку Црвене зведе, која је пре свега на бази добре одбране, а потом и на крилима расположеног Дилана Ениса са клупе успела да се "одлепи" од противника и стекне двоцифрену предност. 

Ипак, Звезда има проблема са селекцијом фаулова, па је Олимпијакос шутирао 14 слободних бацања, а погодио 11 и захваљујући тој бројци се тим из Грчке држи у мечу. 

19.21 – Завршена је прва четвртина након које Звезда води са 24:20. 

19.17 – Свој дебитантски наступ у дресу Звезде забележио је Ален Омић, кога су навијачи Звезде дочекали са различитим реакцијама. Један део трибине развио је скандалозан транспарент намењен новом играчу ког су испратили на терен звиждуцима и скандирањем реченице "Омићу одлази", док је други, већински део трибина громогласним аплаузом пружао подршку Словенцу. 

Гости су боље отворили меч, али је Звезда везаним поенима Рочестија, као и Дангубића успела да ухвати корак са ривалом, а потом и стекне предност након неизвесне и поприлично изједначене четвртине.

19.00 – Почео је меч у дворани "Александар Николић". 

18.55 – Кошаркаши обе екипе изашли су на терен, меч ускоро почиње. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи