Ђорђевић: Ово је прави дух репрезентације

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је задовољан групном фазом Европског првенства и да га радује раст форме.

"Позитивна је оцена. Показали смо добро лице, велику жељу и борбеност. Ово је прави дух репрезентације Србије и то ме радује. Свака утакмица је показала да форма расте", рекао је Ђорђевић новинарима после утакмице у Истанбулу.

Репрезентација Србије је савладала Белгију са 74:54 и после пет утакмица има четири победе.

Место на табели биће дефинисано после вечерашње утакмице Летонија - Турска, када ће Србија сазнати и ривала у осмини финала.

Ђорђевић је навео да "калкулације код њега не постоје" и да то не занима његову екипу.
"Гледамо само у свој тањир. Имамо своје ствари које нам дају снагу и сигурност. Водимо рачуна о противнику, али је суштина да смо сигурни у себе", рекао је Ђорђевић.

Селектор је казао да мисли да је против Белгије била "најбоља одбрана до сада".

"Јако добра одбрана, 40 минута доброг интензитета, што се видело на терену. Играчи причају међу собом, то ме веома радује. Веома су концентрисани", казао је Ђорђевић.

Похвалио је Богдана Богдановића, који је играо плејмејкера и забележио девет асистенција.
"Добро је да Богдан има и ту улогу. На почетку се непотребно оптеретио кошевима. Он је поливалентан играч и може да направи девет асистенција, што нам много значи. Фокусиран је на игру, не само своју", рекао је Ђорђевић.

Он је казао да му је драго што је скок у нападу постао "заштитни знак" његове репрезентације.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи