Читај ми!

Ђорђевић: Калкулација генерално има, али код нас не постоје

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић очекује да његова екипа настави у истом ритму и са озбиљним приступом дочека дуел са Белгијом на крају групне фазе Европског првенства у Истанбулу. Утакмица између Србије и Белгије игра се у четвртак од 16.15 у "Улкер арени", уз пренос на РТС-у.

"Желимо да уђемо у меч са добрим приступом, Белгијанци играју атипично са две 'четворке', имамо времена да се спремимо и подигнемо концентрацију. Калкулације не постоје у нама, али их генерално има, гледамо само свој тањир. Хоћемо да сваки дуел одиграмо на најбољи могући начин", рекао је Ђорђевић на конференцији за медије.

Њега посебно радује што нема повреда играча у јаком ритму утакмица у групној фази.

"Белгија игра јако организовано, добру кошарку, искусни су на бековским позицијама, одлични шутери, атлетски снажни. Ипак, идемо на победу, радићемо наше ствари и тако ћемо се спремити. Постоји зрелост у нама да сваком противнику приђемо на прави начин."

Ђорђевић је апострофирао одличну комуникацију играча на терену која доноси стабилност екипи.

"Некад и не могу, не видим како играчи шапућу једни другима. Имамо неке наше знаке, јако је битно да причамо, а појединци су стидљиви и морамо да их 'погурамо'".

Плејмејкер Стефан Јовић задовољан је скором од три победе и једног пораза, за тренутно прво место Д групе ЕП.

"Обавили смо сјајан посао у досадашњем току, имамо добар скор. Најбитније је да смо добро реаговали после пораза од Русије, мечу у ком смо били неровозни... Права ствар је што смо реаговали против Турске и победили у резултатски лакшем мечу против Велике Британије. На нама је да савладамо Белгију и видимо са ког места идемо даље", рекао је Јовић.

Јовић је открио да се тек синоћ први пут сусрео са калкулацијама у разговору са новинарима, што је обрадовало селектора Ђорђевића.

"Што се тиче друштвених мрежа, немамо ни времена за њих јер смо максимално фокусирани на све што следи. После Русије смо до дубоко у ноћ остали да разговарамо и видимо шта треба да радимо и поправимо", закључио је Јовић.

Утакмица између Србије и Белгије игра се сутра од 16.15 у "Улкер арени" у Истанбулу, а можете је пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а и путем лајв стриминга на нашем порталу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи