Кошаркаши Србије: Одрадили смо добар посао

Кошаркаши Србије Владимир Лучић, Милан Мачван и Стефан Јовић сложни су у оцени да су у утакмици против Велике Британије на Европском првенству одрадили добар посао и изразили су наду да ће такмичење у Групи Д завршити на првом месту.

Кошаркашка репрезентација Србије уписала је трећу победу у Групи Д, пошто је победила Велику Британију са 82:68 у четвртом колу и тако осигурала пласман у осмину финала ЕП.

"Незгодна екипа Велике Британије има мало агресивнију спољну линију. Знали смо да ћемо бити испражњени после синоћне утакмице која се касно завршила, али мислим да смо одрадили добар посао. Остаје нам да се добро припремимо за последњу утакмицу", рекао је Владимир Лучић новинарима после меча.

"Резултат можда и не показује праву ситуацију. Генерално, они играју изванредно, добро шутирају, имају брзо трчање, али успели смо да исконтролишемо све то. Успели смо да искористимо наше високе играче спуштањем лопте под кош. То је битна ствар, јер смо поправили то у односу на меч са Русијом. Заслужена победа, сутра је дан одмора и спремамо се за Белгију", рекао је Јовић.

Капитен Србије Милан Мачван рекао је да је екипа "озбиљно схватила" меч с Британцима, као и да је у овом тренутку пружен максимум.

"Има простора да се напредује. Планирамо да играмо дуго овај турнир. Треба да исправимо неке грешке, ако хоћемо да се боримо за највиши пласман", рекао је Мачван.

Он је додао да је добро што су играчи који су у досадашњем току турнира мало играли имали већу минутажу на данашњој утакмици против Британије.

Србија се после победе налази у кругу репрезентација са скором 3-1 и уколико после петог кола буде поравната са Летонијом и Русијом у осмину финала ће као прва у групи.

"Неки резултати од данас нам иду у корист и најважније је да се спремимо за дуел са Белгијанцима. Разлика је да ли даље идеш са првог, другог или трећег места с обзиром на развој ситуације у групи са којом укрштамо. Трудићемо се да победом над Белгијанцима пробамо да освојимо то прво место", казао је Лучић.

Последњу утакмицу у Групи Д селекција Србије игра у четвртак од 16.15, а да би била прва у групи потребно је да победи Белгију и да Летонија савлада Турску.

"Не бавимо се другима, бавимо се се само нама. Нама је битно да победимо Белгију", рекао је Јовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи