Победе Словеније, Црне Горе и Литваније

Кошаркашке репрезентације Словеније, Црне Горе и Литваније оствариле су победе у утакмицама четвртог кола Европског првенства.

Словеније је у Групи А у Хелсинкију победила Исланд са 102:75 (23:25, 37:18, 21:16, 21:16), а најефикаснији био је Горан Драгић са 21 поеном, док је 15 додао Јака Блажич, а један мање убацио је Клемен Препелич. У селекцији Исланда истакао се Мартин Хермансон са 18 поена.

Словенија је лидер Групе А са максималним учинком и изборила је пласман у осмину финала, док је Исланд последњи, без победе.

У Групи Ц у Клужу Црна Гора је са 88:75 (24:17, 25:17, 29:21, 10:20) победила Чешку. До тријумфа су их предводили Никола Ивановић и Никола Вучевић са по 17 поена, док се у селекцији Чешке истакао Патрик Ауда са 14.

Црна Гора је овом победом обезбедила пласман у четвртфинале, пошто сада има две победе и два пораза и налази се на трећем месту Групе Ц, док је Чешка четврта са једним тријумфом из четири утакмице.

Кошаркаши Литваније са 94:62 победили су Украјину у Групи Б у Тел Авиву и тако дошли надомак пласмана у четвртфинале. Најистакнутији у победничком тиму био је Јонас Валанчиунас са 22 поена, док је 17 постигао Миндаугас Кузминскас.

Литванија је прва у Групи Б са три победе и једним поразом, а Украјина четврта са једним тријумфом из четири утакмице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи