Боби и Богдан: Требало би да извучемо поуке из пораза

Кошаркаши Србије Богдан Богдановић и Бобан Марјановић сложни су у оцени да треба извући поуке из данашњег пораза од Русије у другом колу Европског првенства.

"Ако научимо нешто из овог пораза, то ће нам више значити. Опет смо лоше ушли у утакмицу... Када се изгуби у групној фази, није страшно. Морамо да исправимо грешке за наставак такмичења", рекао је Богдановић новинарима у Истанбулу.

Кошаркашка репрезентација Србије изгубила је у Истанбулу од Русије са 72:75 (21:18, 17:22, 13:18, 21:17) у другом колу Групе Д Европског првенства.

"Мислим да је утакмица била добра, али смо и ми и они били нервозни, правило се доста грешака. Као што сам рекао, из пораза се најбоље учи. Мислим да смо мало нервознији били због притиска и борбе за прво место у групи", рекао је он.

Центар Србије Бобан Марјановић сложио се са саиграчем из репрезентације и оценио да ће игра бити боља када се исправе грешке.

"Утакмица је стварно била тешка. Мислим да смо имали више грешака него што су они направили, доста отворених шутева смо им оставили. Гледаћемо да исправимо грешке, после чега би требало да нам буде лакше", рекао је Марјановић.

Србија ће након дана паузе, у понедељак играти против домаћина Турске.

"Верујем да ћемо у понедељак играти боље. Увек је најтеже против домаћина. Сигуран сам да ће против нас бити пуна хала. очекујем добру атмосферу, што захтева од наш бољу комуникацију на паркету", рекао је Богдановић.

Репрезентативац Србије Владимир Лучић оценио је да Русија заслужено победила.

"Битна утакмица данас и из неког разлога били смо нервозни од самог почетка. Промашена су многа бацања, ја први, а потом и још неколико играча. Када се све сабере мислим да смо заслужено поражени. Следи још тежа и још важнија утакмица, против домаћина... Имамо дан одмора и таман прилика да се лепо припремимо за тај меч", рекао је Лучић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи