Ваљевски Металац на турнеји у Кини

Кошаркаши ваљевског Металца отпутовали су на турнеју по Кини, током које ће до 31. јула одиграти шест утакмица против репрезентације града Јиангшуа састављене од три тамошња клуба.

Ваљевци лете за Шангај, а утакмице се играју у шест градова три кинеске провинције.

У екипи Металца је 11 играча с обзиром на то да центар Јосип Микулић из БиХ, који је раније играо у Широком и Игокеи, а прошле сезоне у Шпанији, није успео да на време обезбеди визу.

На пут су кренули капитен Ђукан Ђукановић и Александар Васић из прошлосезонске екипе Металца у КЛС, као и Давидовић из локалног Студента 014, који неколико месеци тренира у Металцу.

Ту је и неколико играча, који су били на проби и путовали на мини турнеју у Словенију - Турбић из Бачке Паланке, Стаменић и Ђекић из Краљева, Чоловић из Баточине, код Крагујевца.

Нова имена су Крстовић из Вршца, Константинос Стратакис, Грк из Сремске Митровице, повратник Драгомир Маројевић и увек атрактивни Славко Вранеш, некадашњи центар Партизана.

У одсуству тренера Михаила Почека, који је на појачаном лекарском надзору после здравствених проблема током мини турнеје у Словенији, екипу ће водити његови помоћници Владимир Мишковић и Милинко Петровић.

У вођству пута су председник клуба Душко Ђукановић и члан руководства Кошаркашког савеза Србије Војислав Кецојевић, некадашњи првотимац Металца из генерације која је од 1973. до 1979. играла Прву савезну лигу у СФРЈ.

По повратку из Кине, ваљевски кошаркаши ће после краћег одмора започети припреме за првенство у КЛС са амбицијама да нападну пласман у регионалну АБА лигу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи