Николић преузео Партизан: Да опет будемо најталентованији

Нови-стари тренер КК Партизан Мирослав Мута Николић потписао је трогодишњи уговор са црно-белима и на тај начин се, после 19 година, вратио у клуб са којим је 1997. године освојио шампионску титулу.

"Данас смо тек ставили потпис на трогодишњи уговор, мислим да ћемо имати добру сарадњу и да ће око Партизана бити добра атмосфера. Моја идеја је да вратимо Партизан начину рада из '96. и '97. године када сам био тренер, да потписујемо мале уговоре, негде где је реалност, с обзиром на тешку ситуацију. Надам се да ћемо довести пар младих играча који ће потписати уговоре на три или четири године и да ћемо опет бити најталентованија екипа у земљи, као некад. Жеља нам је да кроз сезону-две створимо два-три репрезентативца наше земље и да растемо. Такав концепт захтева стрпљење свих, и нас у клубу и навијача", рекао је Николић за клупски сајт.

Први Николићев асистент биће Никола Марковић, а нови чланови стручног штаба биће и Александар Матовић и кондициони тренер Адам Петровић.

Николић је прошле сезоне са великим успехом предводио Динамик, а пре тога радио је у крагујевачком Радничком, Будућности из Подгорице, са којом је освојио две титуле, Хемофарму, Црвеној звезди, Војводини, БФЦ-у, Аполону и Автодору.

Истовремено, Николић је као члан стручног штаба репрезентације, прво са Жељком Обрадовићем, а потом са Сашом Ђорђевићем, освојио сребрне медаље на Олимпијским играма у Атланти 1996. и Рију 2016, затим титуле првака света 1998, првака Европе 1997. као и сребро на Светском првенству 2014. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи