Стефан Јовић у Бајерну!

Досадашњи плејмејкер Кошаркашког клуба Црвена звезда Стефан Јовић каријеру наставља у Бајерну из Минхена. Црвено-бели су захвалили Јовићу и пожелели му много успеха у новој средини.

Јовић је у Црвену звезду стигао током 2014. године, и у претходне три сезоне био је један од кључних играча нашег сениорског тима и интегрални део великих успеха клуба у претходном периоду.

Стефан је са Црвеном звездом освојио две "трипле круне", и једну дуплу круну, а проглашен је и за најкориснијег играча финала АБА лиге за сезону 2015–2016. у коме су црвено-бели савладали Мега Лекс.

Осим по трофејима, Стефан ће бити упамћен и по свом понашању ван терена, али и играма, од којих га је управо једна против свог будућег клуба издвојила као рекордера по броју асистенција на једној утакмици Евролиге – Јовић је у победи Црвене звезде над Бајерном у Минхену током такмичарске 2016–2017. имао чак 19 успешних додавања, по чему је и даље рекордер елитног европског клупског такмичења. Сјајну такмичарску сезону крунисао је не само трофејима него и наградом за најбољег спортисту СД Црвена звезда за 2016. годину.

"Одлазим у Бајерн након три лепе, трофејне сезоне у Црвеној звезди. Освојили смо све, памтићу титуле, утакмице пред сјајним навијачима и поносам сам на све што смо сви заједно урадили! Сада је време за нови изазов у мојој каријери, а то је одлазак у Бајерн из Минхена. Црвено-белима желим много среће, освојених пехара и успеха", рекао је Јовић поводом трансфера у нови клуб.

Током свог боравка у Црвеној звезди за коју је одиграо 193 утакмице, Стефан је постао стандардни репрезентативац Србије, а са сениорским тимом наше земље има две сребрне медаље освојене на СП у Шпанији 2014. и Олимпијским играма 2016. године у Рију.

КК Црвена звезда пожелела је пуно среће и много успеха Стефану Јовићу у новом клубу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи