Читај ми!

Драма у Бостону, „ратници“ наставили серију

Бостон је на домаћем терену успео да надигра Вашингтон (129:119) и у другој утакмици, али тек после жестоке борбе и добијеног продужетка. Голден стејт је на свом терену наставио серију победа убедљиво савладавши Јуту (106:94).

Кошаркаши Вашингтона су на гостовању у Бостону жестоко почели утакмицу и запретили да дођу до изједначења у другој утакмици са Бостоном, али су домаћини, предвођени Ајзејом Томасом, успели да изборе продужетак, у коме су начинили преокрет за вођство од 2:0.

Ајзеја Томас је, уз кључне поготке за сустизање предности гостију и освајање победе, утакмицу завршио са личним рекордом од чак 53 поена, а практично толико су постигла и двојица најефикаснијих играча Вашингтона, Вол са 40 и Морис са 16 поена.

Томас је и ову победу посветио својој сестри, која је погинула у саобраћајној несрећи уочи почетка плеј-офа, а јуче би напунила 23 године.

"Најмање што сам могао да урадим је да играм за њу. Знао сам да ће ме саиграчи подржати, да ће ми дати снагу да изађем на терен и добијем утакмицу. Није било шансе да пропустим меч", рекао је Томас.

Томас је постигао 20 поена у последњој четвртини, а девет у продужетку. Његова 53 поена су најбољи учинак једног играча у плеј-офу откако је 2003. године Алан Ајверсон постигао 55, а Џон Хавличек 54 поена.

"Лепо је бити у историји Селтикса са свим сјајним играчима. Али све док не освојиш титулу, не можеш се сматрати великим играчем", навео је Томас. 

Дуел Голден стејта и Јуте је био знатно мање драматичан, а већ од старта није било неизвесности јер су „ратници" преузели вођство и сигурно водили меч до коначне победе.

Тимску игру, у којој је чак пет играча имало двоцифрен шутерски учинак, предводио је Стеф Кари са 22 поена, а следили су га Дурант и Грин са по 17 и Томсон са 15 поена.

Јуту је по ефикасности предводио Руди Гобер са 13 поена, са по 12 су га следили Хејворд и Худ, док је Џонсон додао 11 поена.

Петом победом у плеј-офу, Голден стејт је повео са 1:0 у другој серији после првог дуела са Јутом. Следећа утакмица ова два тима игра се петог маја, а домаћин ће опет бити Голден стејт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи