Трећи узастопни пораз Партизана у Јадранској лиги

Кошаркаши Партизана претрпели су трећи узастопни пораз у Јадранској лиги ове сезоне, пошто су у Београду изгубили од Цедевите са 97:87 (22:23, 27:28, 24:15, 24:21), у деветом колу такмичења.

Партизан и Цедевита сада имају исти учинак од шест победа и три пораза и налазе се на деоби четвртог места. Црно-бели су у претходна два кола изгубили од Будућности и браниоца титуле Црвене звезде.

Најефикаснији у Партизану били су Новица Величковић са 20 и Вил Хечер са 19 поена, док је Урош Луковић додао 12.

Цедевиту је предводио Пјер Џексон са 32 поена, Миро Билан додао је 19, а Марко Томас 16 поена.

Партизан у следећем колу гостује Задру.

Ривали су играли брзо у првом полувремену и користили су своје шутеве, тако да је резултат био често изједначен. Партизан је у другом полувремену стекао велику предност, када је Новица Величковић променио ритам и повео своје саиграче, а Цедевита добила серију техничких грешака.

Тренер гостију Вељко Мршић је искључен, а Партизан је почетком друге четвртине направио серију од 16:0 и повео са 39:23. Највећа предност црно-белих износила је 17 поена, 42:25.

Партизан је после тога, међутим, почео да греши и да брза у нападу, а Цедевита је, предвођена Џексоном, почела да смањује предност и "топи" разлику, да би у финишу првог полувремена изједначила на 49:49.

Партизан је на полувреме отишао са два поена предности, 51:49, али је јако лоше одиграо трећу четвтину. Загребачка екипа је почела више да погађа, а Партизан је наставио са грешкама, тако да је Цедевита средином деонице повела са 63:61, први пут после почетних 3:2.

Покушавао је тренер Александар Џикић да унесе промене, али је Цедевита задржавала вођство, које је у последњој четвртини у једном тренутку постало двоцифрено и износило је 81:70.

Партизан се није предавао и после тројки Михаила Андрића и поена Бранислава Ратковице пришао је на четири поена заостатка у финишу, али су Џексон и Марко Араповић поенима задржали предност Цедевите.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи